Τρύπα ασφαλείας σε συσκευές Apple και τσιπ Intel

Τρύπα ασφαλείας σε συσκευές Apple και τσιπ Intel

Σημαντικό κενό ασφαλείας σε όλους της υπολογιστές Mac και τις συσκευές iOS (iPads και iPhones) αναγκάστηκε να παραδεχθεί η Apple, επισημαίνοντας ωστόσο ότι δεν υπάρχουν αναφορές για παραβιάσεις από hackers, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη διαδικασία αποκατάστασης.

Διαφήμιση

Όπως ανακοίνωσε η Apple, τελευταίες ενημερώσεις λογισμικού για iPad, iPhones, iPod Touch, επιτραπέζιους και φορητούς υπολογιστές Mac και set-top box της Apple TV μετριάζουν ένα από τα τρωτά σημεία που είναι γνωστά ως Meltdown. Το Apple Watch, το οποίο χρησιμοποιεί ένα παράγωγο του λειτουργικού συστήματος του iPhone, δεν επηρεάζεται, σύμφωνα με την εταιρία.

Διαβάστε  Η Κομισιόν "καίει" την Qualcomm με πρόστιμο 997 εκατ.

Παρά την ανησυχία ότι οι διορθώσεις ενδέχεται να επιβραδύνουν τις συσκευές, η Apple δήλωσε ότι τα βήματα της για την αντιμετώπιση του προβλήματος Meltdown δεν έχουν επηρεάσει την απόδοση. Η εταιρία ανακοίνωσε ότι σύντομα θα υπάρξει και update για τον Safari, ώστε να αντιμετωπιστεί μια άλλη μορφή του προωβλήματος ασφαλείας που είναι γνωστό ως Spectre. Αυτά τα βήματα θα μπορούσαν να επιβραδύνουν την ταχύτητα του προγράμματος περιήγησης κατά λιγότερο από 2,5%, σύμφωνα με τη Apple.

Διαβάστε  Τα Mac με High Sierra ανήκουν στους... hackers

Όλα για αυτό το μεγάλο τσιπ Ασφάλεια Αδυναμία: QuickTake Q & A

Η Intel Corp. επιβεβαίωσε την Τετάρτη μια έκθεση σύμφωνα με την οποία τα microchip της περιέχουν μια αδυναμία που βασίζεται σε μια τεχνική επεξεργασίας. Η Intel δήλωσε ότι τα τσιπ της, τα οποία χρησιμοποιούνται σε υπολογιστές και συστήματα Mac καθώς και συσκευές από άλλους κατασκευαστές, περιέχουν το ελάττωμα, όπως και οι επεξεργαστές που βασίζονται στην αρχιτεκτονική ARM Holdings, η οποία χρησιμοποιείται σε iOS συσκευές και smartphones Android.

Διαβάστε  Η Κομισιόν στέλνει την Ιρλανδία στο δικαστήριο για τα 13 δισ. της Apple

Διαφήμιση