Μηνύματα Ερντογάν σε Γαλλία-ΕΕ, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Μακρόν

Μηνύματα Ερντογάν σε Γαλλία-ΕΕ, λίγο πριν τη συνάντηση με τον Μακρόν

Να υποστηρίξει την πολιτική του πογκρόμ επιχείρησε στο πλαίσιο συνέντευξής του στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI ο Ταγίπ Ερντογάν, την οποία παραχώρησε ενόψει της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμμάνουελ Μακρόν.

Διαφήμιση

Μιλώντας στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο LCI, ο Τούρκος πρόεδρος υπεραμύνθηκε της εφαρμογής του μέτρου της κατάστασης έκτακτης ανάγκης στη χώρα του, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε ισχύ και στη Γαλλία, μετά από τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

Διαβάστε  Η Ευρώπη στο δρόμο για τη στρατιωτική ολοκλήρωση και τα διαφορετικά... όπλα

Ωστόσο, ο Ταγίπ Ερντογάν τόνισε πως οι διώξεις πιθανώς θα συνεχιστούν, καθώς -όπως συμπλήρωσε- «εξακολουθεί να υπάρχει ένας μεγάλος αριθμός υποστηρικτών τρομοκρατικών οργανώσεων στον κυβερνητικό μηχανισμό».

Αν και επιθετική η δήλωση, η χρήση της λέξης «πιθανώς» ανοίγει παράθυρο, δείχνοντας ότι είναι διατεθειμένος να αλλάξει τακτική, θέτοντας το θέμα υπό διαπραγμάτευση με την ΕΕ.

Διαβάστε  Διπλωματία: Η πραγματική δύναμη των χωρών

«Έχουμε καταδικάσει όσους ανθρώπους ήταν αναγκαίο», δήλωσε ενώ πρόσθεσε ότι οι υποστηρικτές του πραξικοπήματος βρίσκονταν σε όλους τους κυβερνητικούς θεσμούς της χώρας και ο αριθμός τους ήταν «παραδόξως μεγάλος».

Η Άγκυρα προχώρησε σε πρωτοφανείς μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων και στη σύλληψη πάνω από 50.000 ανθρώπων μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος.

Ταυτόχρονα με τη συνέντευξη του Ταγίπ Ερνογάν δημοσιεύθηκε και άρθρο του υπουργού Εξωτερικών, Μελβούτ Τσαβούσογλου, στον γερμανικό Τύπο, ενόψει της συνάντησής του με τον Γερμανό ομόλογό του Ζϊγκμαρ Γκάμπριελ.

Διαβάστε  Τελικά ποιές χώρες και πως όπλισαν το Ισλαμικό Κράτος

Διαφήμιση