Νέα επίθεση κατά Χριστιανών στην Αίγυπτο, δύο νεκροί

Νέα επίθεση κατά Χριστιανών στην Αίγυπτο, δύο νεκροί

Δύο ακόμη νεκροί προστίθενται στη μακριά λίστα θυμάτων σεχταριστικής βίας στην Αίγυπτο, όταν μαχητής του Ισλαμικού Κράτους άνοιξε πυρ κατά δυο αδερφών κοπτών-χριστιανών σε κατάστημα πώλησης αλκοολούχων ποτών.

Διαφήμιση

Το περιστατικό έλαβε χώρα λίγες μέρες μετά τις επιθέσεις σε μια κοπτική εκκλησία και ένα άλλο χριστιανικό κατάστημα επίσης νότια της αιγυπτιακής πρωτεύουσας κατά τις οποίες σκοτώθηκαν περισσότεροι από 10 άνθρωποι, καθώς οι δυνάμεις ασφαλείας προετοίμαζαν επιθέσεις εναντίον της μεγαλύτερης χριστιανικής μειονότητας του αραβικού κόσμου λίγο πριν από χριστουγεννιάτικους εορτασμούς.

Διαβάστε  Unicef: 3 στους 10 νέους σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις ή καταστροφές είναι αναλφάβητοι

Ο δράστης χρησιμοποίησε ένα όπλο στην επίθεση, πυροβόλησε στο κατάστημα από έξω, οδηγώντας μοτοσικλέτα, όπως ανέφεραν δύο πηγές από τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Μια εικόνα στα κοινωνικά μέσα ενημέρωσης έδειξε το σώμα του ό, τι φέρεται να είναι ένα από τα θύματα, καλυμμένα με αίμα από τη μέση προς τα κάτω.

Διαβάστε  Νιγηρία: Αγνούνται 111 μαθήτριες μετά από επίθεση της Μπόκο Χαράμ, φόβοι για μαζική απαγωγή

Ισλαμικό κράτος υποστήριξε την επίθεση της Παρασκευής σε μια κοπτική εκκλησία στο Helwan, ανατολικά της Γκίζας στα περίχωρα του Καΐρου και στην αντίθετη πλευρά του ποταμού Νείλου.

Η πώληση και κατανάλωση οινοπνεύματος στην Αίγυπτο είναι νόμιμη και πωλείται σε εξειδικευμένα καταστήματα ή σε χώρους με άδεια χρήσης. Ορισμένοι Ισλαμιστές λένε ότι πρέπει να απαγορευτούν επειδή απαγορεύεται από το Ισλάμ

Διαβάστε  Σομαλία: Νέα τρομοκρατική επίθεση 22 νεκροί

Διαφήμιση