Ιράν: Ανησυχητικές οι διαδηλώσεις, η κυβέρνηση μπλόκαρε τα social media

Ιράν: Ανησυχητικές οι διαδηλώσεις, η κυβέρνηση μπλόκαρε τα social media

Σε κομβικό σημείο φαίνεται ότι βρίσκεται η κατάσταση στο Ιράν, καθώς το κύμα των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων μπορεί να φαίνεται περιορισμένης έντασης, έχει όμως ιδιαίτερα επικίνδυνα χαρακτηριστικά, μεταξύ των οποίων την απροκάλυπτη υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ.

Διαφήμιση

Δρώντας προληπτικά και με στόχο να αποφύγει μια νέα «αραβική άνοιξη» η κυβέρνηση του Ιράν απαγόρευσε τη χρήση των υπηρεσιών instagram και telegram, ενώ στο πλαίσιο της καταστολής, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για συλλήψεις νεαρών στην Τεχεράνη.

Διαβάστε  UNICEF: Περισσότερα παιδιά σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν το 2017

Οι διαδηλώσεις που ξεκίνησαν την Πέμπτη κατηγορούν την κυβέρνηση για το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, με αποτέλεσμα ο πρόεδρος Ρουχανί χαρακτήρισε νόμιμες τις διαμαρτυρίες προειδοποίησε όμως για βαριές συνέπειες στα βίαια ξεσπάσματα.

Η αστυνομία στο κέντρο της Τεχεράνης επιχείρησε να διαλύσει το πλήθος χρησιμοποιώντας κανόνια νερού, σύμφωνα με τις εικόνες που κυκλοφόρησαν στα social media.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ζητάει επικοινωνία με Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Μάνμπιζ

Οι διαδηλώσεις έγιναν βίαιες στο Shahin Shahr στο κεντρικό Ιράν. Τα βίντεο έδειξαν διαδηλωτές να επιτίθενται στην αστυνομία, να στρέφουν ένα αυτοκίνητο και να το καίνε.

Διαφήμιση