Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν

Αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν

Εντείνονται τα δημοσιεύματα για διευρυμένες αντικυβερνητικές διαδηλώσεις και ταραχές στο Ιράν, ενώ η κυβέρνηση της χώρας φέρεται να έχει κόψει το inernet σε περιοχές όπου καταγράφονται επεισόδια.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία δύο διαδηλωτές τραυματίστηκαν το Σάββατο από πυρά των ιρανικών δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Ντορούντ, σύμφωνα με ένα βίντεο που αναρτήθηκε σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς συνεχίζονται για τρίτη ημέρα οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις στο Ιράν. Ωστόσο, η αυθεντικότητα του βίντεο δεν είναι δυνατόν να εξακριβωθεί. Αδιευκρίνιστο επίσης παραμένει το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα που φέρουν οι δύο διαδηλωτές.

Διαβάστε  Πρωτοβουλία Μογκερίνι για να σώσει τη συμφωνία για τα πυρηνικά του Ιράν

Όπως αναφέρει το CNN αρκετοί διαδηλωτές αψήφισαν τις κυβερνητικές απαγορεύσεις και συνέχισαν να διαμαρτύρονται, ωστόσο σαφή στοιχεία για την έκταση και τον παλμό δεν υπάρχουν.

Στο μεταξύ αρκετές δεκάδες Ιρανοί αντιφρονούντες διαδήλωσαν σήμερα στο Παρίσι και το Βερολίνο, σε ένδειξη αλληλεγγύης προς τους συμπατριώτες τους που διαμαρτύρονται τις τελευταίες ημέρες στο Ιράν για τη διαφθορά και τον πληθωρισμό.

Διαβάστε  Ακροδεξιό ρεσιτάλ με ρωσικό δάκτυλο, η διαδήλωση κατά της λύσης στα Σκόπια

Ο αριθμός των αντικυβερνητικών διαδηλωτών περιορίζεται σε μερικές εκατοντάδες. Είναι ωστόσο η πρώτη φορά από το 2009 που οργανώνονται τέτοιες κινητοποιήσεις σε τόσες πολλές πόλεις του Ιράν.

Διαφήμιση