Οι hackers μπορούν να κλέψουν το pin του κινητού…όταν το πληκτρολογείτε

Οι hackers μπορούν να κλέψουν το pin του κινητού…όταν το πληκτρολογείτε

Κενό ασφαλείας που επιτρέπει τη διείσδυση hackers στα κινητά τηλέφωνα χαρακτηρίζει τους αισθητήρες που διαθέτουν τα smartphones το NTU Singapore (το Τεχνολογικό Πανεπιστήμιο Νανιάνγκ της Σιγκαπούρης).

Διαφήμιση

Σύμφωνα με έρευνα που συνέταξαν καθηγητές του πανεπιστημίου τα γυροσκόπια και οι αισθητήρες εγγύτητας αποτελούν πιθανό τρωτό σημείο ως προς την ασφάλειά τους.

Χρησιμοποιώντας έναν συνδυασμό δεδομένων από έξι διαφορετικούς αισθητήρες σε smartphones και εξελιγμένους αλγορίθμους machine learning και deep learning, οι ερευνητές κατάφεραν να ξεκλειδώσουν smartphones με Android τα οποία είχαν αριθμό ΡΙΝ από τους 50 πιο κοινούς, με ακρίβεια 99,5%, σε μόλις τρεις προσπάθειες. Το κορυφαίο προηγούμενο ποσοστό επιτυχίας για τους 50 πιο κοινούς αριθμούς ΡΙΝ ήταν 74%, ωστόσο η τεχνική του ΝΤU μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να προβλεφθούν και οι 10.000 πιθανοί συνδυασμοί τετραψήφιων ΡΙΝ.

Διαβάστε  Τα Mac με High Sierra ανήκουν στους... hackers

Με επικεφαλής τoν Σιβάν Μπασίν, ερευνητή των εργαστηρίων Temasek, οι ερευνητές χρησιμοποίησαν τους αισθητήρες για να βρουν ποιους αριθμούς πατούσαν οι χρήστες, χρησιμοποιώντας ως «οδηγούς» την κλίση του κινητού και το πόσο φως μπλόκαραν ο αντίχειρας ή τα άλλα δάκτυλα.

Οι ερευνητές θεωρούν πως η δουλειά τους υποδεικνύει ένα σημαντικό πρόβλημα στον χώρο της ασφάλειας smartphones, καθώς η χρήση των αισθητήρων στα τηλέφωνα δεν απαιτεί τη χορήγηση σχετικής άδειας από τον κάτοχο της συσκευής- και τα δεδομένα τους είναι ανοιχτά και διαθέσιμα προς χρήση από όλες τις εφαρμογές.

Διαβάστε  Η τεχνητή νοημοσύνη σε λάθος χέρια απειλεί την ασφάλεια και τη Δημοκρατία

Αυτό που έκαναν ήταν να πάρουν τα τηλέφωνα και να εγκαταστήσουν μια ειδική εφαρμογή, η οποία συνέλεγε τα στοιχεία από το επιταχυνσιόμετρο, το γυροσκόπιο, το μαγνητόμετρο, τον αισθητήρα εγγύτητας, το βαρόμετρο και τον αισθητήρα φυσικού φωτός.

«Όταν κρατάτε το τηλέφωνό σας και πληκτρολογείτε το ΡΙΝ, ο τρόπος που το τηλέφωνο κινείται όταν πατάτε 1,5 ή 9 είναι πολύ διαφορετικός. Αντίστοιχα, το πάτημα του 1 με τον δεξί αντίχειρα θα μπλοκάρει περισσότερο φως από ό,τι αν είχατε πατήσει 9» εξηγεί ο Μπασίν, που εργάστηκε στο συγκεκριμένο project επί 10 μήνες με τους συναδέλφους του, Ντέιβιντ Μπερέντ και Μπέρναρντ Γιουνγκ.

Διαβάστε  Διπλή επίθεση Ρώσων hackers στη Γερμανία, στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών

Διαφήμιση