Οιονεί διπλωματική κρίση η υπόθεση ασύλου των 33 Τούρκων στις Οινούσες

Οιονεί διπλωματική κρίση η υπόθεση ασύλου των 33 Τούρκων στις Οινούσες

Ανησυχίες για νέα -αγνώστου κλίμακας- διπλωματική κρίση εγείρει η υπόθεση των 33 Τούρκων που βρέθηκαν στις Οινούσες και τώρα αιτούνται πολιτικό άσυλο, ενώ ισχυρίζονται ότι στην Τουρκία διατρέχει κίνδυνο η ζωή τους, εξαιτίας πολιτικών διώξεων που αντιμετωπίζουν.

Διαφήμιση

Το περιστατικό ακολουθεί την επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Ελλάδα, το περιστατικό των οκτώ Τούρκων αξιωματικών και την πολιτική σύμπνοια του Ακέξη Τσίπρα κατά των πραξικοπηματιών.

Διαβάστε  Διπλό μήνυμα του ΔΝΤ στην ΕΕ για την Ελλάδα

Όπως έγινε γνωστό, έφτασαν στη νησίδα με το συνήθη τρόπο άφιξης των υπολοίπων προσφύγων και μεταναστών, δηλαδή με πλαστική βάρκα με εξωλέμβια μηχανή, όμως στο Λιμεναρχείο Χίου όπου μεταφέρθηκαν δήλωσαν πως είναι Τούρκοι που ζητούν πολιτικό άσυλο λόγω διώξεων που όπως υποστήριξαν υφίστανται από το καθεστώς της γειτονικής χώρας.

Οι περισσότεροι από τους 33 είναι πανεπιστημιακής εκπαίδευσης ενώ μεταξύ τους υπάρχει και μια οικογένεια με τέσσερα παιδιά.

Διαβάστε  Τουρκία: Το πογκρόμ Ερντογάν συνεχίζεται, συλλήψεις 243 ανθρώπων

Σε βάρος τους αναμένεται να σχηματιστεί καταρχήν δικογραφία για παράνομη είσοδο στη χώρα μας και να οδηγηθούν στο αυτόφωρο ενώ στη συνέχεια θα εξεταστεί το θέμα του αιτήματος χορήγησης πολιτικού ασύλου.

Έως τότε κρατούνται στο κτήριο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Χίου.

Διαφήμιση