Σαουδική Αραβία: Πλήρωσε 1 δισ. και αφέθηκε ελεύθερος ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ

Σαουδική Αραβία: Πλήρωσε 1 δισ. και αφέθηκε ελεύθερος ο πρίγκιπας Αμπντουλάχ

Σε συμφωνία συνολικού ύψους 1 δισ. κατέληξε ο Miteb bin Abdullah, ένας από τους πιο υψηλά ιστάμενους κρατούμενους του πογκρόμ του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβία, προκειμένου να αφεθεί ελεύθερος.

Διαφήμιση

Ο πρίγκιπας Miteb, γιος του αείμνηστου βασιλιά Αμπντουλάχ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ισχυρής Εθνικής Φρουράς μέχρι τις αρχές του μήνα, αφέθηκε ελεύθερος την Τρίτη. Τουλάχιστον τρεις ακόμη ύποπτοι έχουν επίσης καταλήξει σε συμφωνίες διακανονισμού, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg.

Διαβάστε  Συρία: Συνεχίζεται η σφαγή στη Γούτα, ο Άσαντ καταπατά την εκεχειρία

Ο εισαγγελέας αποφάσισε να αφεθούν ελεύθερα πολλά άτομα, ενώ θα συνεχίσει τη δίωξη τουλάχιστον πέντε άλλων, δήλωσε αξιωματούχος, στο Bloomberg.

Η απελευθέρωση του πρίγκιπα Miteb αποτελεί ένδειξη ότι ο διάδοχος του θρόνου θέλει να κατεβάσει τους τόνους στην υπόθεση, η οποία προκάλεσε την αντίδραση της διεθνούς κοινότητας, τόσο σε πολιτικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο.

Διαβάστε  Η Τουρκία βομβαρδίζει θέσεις τις δυνάμεις του Άσαντ στην Αφρίν

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του διαδόχου του θρόνου, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν, η υπόθεση διαφθοράς και κατάχρησης δημοσίου χρήματος ανέρχεται στα 100 δισ. και μέσω των συλλήψεων και διακανονισμών έχει καταστεί εφικτή η ανάκτηση μέρους του ποσού αυτού.

Διαφήμιση