Επιστρέφουν οι θεσμοί για να κλείσουν την αξιολόγηση

Επιστρέφουν οι θεσμοί για να κλείσουν την αξιολόγηση

Επανακάμπτουν οι επικεφαλής των θεσμών από αύριο, Τρίτη, με στόχο την επιτάχυνση της αξιολόγησης έτσι ώστε να διατηρηθούν οι ελπίδες για εκταμίευση της δόσης εντός του Ιανουαρίου.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Κομισιόν Μαργαρίτη Σχοινά, στόχος είναι «να επιτευχθεί μεγαλύτερη πρόοδος στη δουλειά που έγινε τις περασμένες εβδομάδες». Πρόσθεσε ότι η επιστροφή των θεσμών είναι ένα «σημαντικό βήμα στη διαδικασία ολοκλήρωσης της τρίτης αξιολόγησης του προγράμματος του ESM».

Διαβάστε  Ποινή-μήνυμα στον Τούρκο που πέρασε κατά λάθος σε ελληνικό έδαφος

Ερωτηθείς σχετικά με τη συνάντηση που είχε πριν από μερικές ημέρες ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης στις Βρυξέλλες, ο κ. Σχοινάς απάντησε ότι στη συνάντηση αυτή ο Έλληνας πρωθυπουργός ευχαρίστησε τον κ. Γιούνκερ για τη δέσμευση της Επιτροπής να στηρίξει την Ελλάδα στην αντιμετώπιση των καταστροφικών πλημμυρών που έπληξαν τη δυτική Αττική.

Διαβάστε  Έκλεισε η τεχνική συμφωνία για την αξιολόγηση

«Και οι δύο συμφώνησαν ότι η Επιτροπή και οι ελληνικές αρχές θα συνεργαστούν, προκειμένου να εξευρεθούν συγκεκριμένοι οδοί που θα μπορούσαν να συνδράμουν αποτελεσματικά την Ελλάδα» συμπλήρωσε.

Διαφήμιση