Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με Κιμ, στέλνουν F-22 στη Νότια Κορέα

Οι ΗΠΑ κλιμακώνουν την αντιπαράθεση με Κιμ, στέλνουν F-22 στη Νότια Κορέα

Κινήσεις που οδηγούν σε ανάφλεξη της κρίσης στην Κορεατική χερσόνησο κάνουν οι ΗΠΑ, εντείνοντας τις πιέσεις προς την Πιονγιάνγκ σε όλα τα επίπεδο και δημιουργώντας αίσθημα ασφυξίας.

Διαφήμιση

Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η αποστολή αεροσκαφών stealth τύπου F-22 στη Ν. Κορέα, όπως μετέδωσαν σήμερα μέσα ενημέρωσης στη Σεούλ.

Τα F-22 μετεγκαθίστανται προσωρινά από την Ιαπωνία, που είναι η οργανική τους βάση στη Νότια Κορέα, ενισχύοντας τις δυνάμεις άμεσης αντίδρασης που διαθέτουν στη χερσόνησο οι ΗΠΑ και ιδιαίτερα αυτές που μπορούν να επιχειρήσουν χειρουργικά πλήγματα σε πυρηνικές εγκαταστάσεις.

Διαβάστε  Πυρηνικά όπλα: Ποιοί και πόσα έχουν

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά έξι F-22 θα αναπτυχθούν στη Νότια Κορέα για μια πενθήμερη, κοινή στρατιωτική άσκηση με τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις, που βαπτίστηκε Vigilant Ace («Άγρυπνος Άσος») και θα αρχίσει την 4η Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ΜΜΕ της Νότιας Κορέας.

Ένας εκπρόσωπος της Πολεμικής Αεροπορίας της Νότιας Κορέας αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τον αριθμό των F-22 που θα πάρουν μέρος στα γυμνάσια. Ένας εκπρόσωπος της αμερικανικής Π.Α. είπε ότι δεν έχει κανένα σχόλιο για αυτή την πληροφορία.

Διαβάστε  Παρέμβαση Μέρκελ και Μακρόν σε Πούτιν για τη Συρία

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, τα αμερικανικά αεροσκάφη θα πάρουν μέρος σε ασκήσεις το σενάριο των οποίων προβλέπει την εκτέλεση πληγμάτων ακριβείας μαζί με νοτιοκορεάτικα μαχητικά.

Διαφήμιση