Η China Air διακόπτει τη σύνδεση Πεκίνο-Πιονγιάνγκ

Η China Air διακόπτει τη σύνδεση Πεκίνο-Πιονγιάνγκ

Τη διακοπή της σύνδεσης της Κίνας με τη Βόρεια Κορέα ανακοίνωσε η κρατική αεροπορική εταιρία της πρώτης, αναστέλλοντας το δρομολόγιο Πεκίνο-Πιονγιάνγκ.

Διαφήμιση

Ένας υπάλληλος στο γραφείο Τύπου του Πεκίνου της εταιρίας, ο οποίος έδωσε μόνο το επώνυμό του ως Ding, δήλωσε στο Reuters την Τετάρτη ότι οι πτήσεις είχαν ανασταλεί επειδή «οι δουλειές δεν πάνε καλά». Αρνήθηκε, όμως, να σχολιάσει πότε θα μπορούσαν να ξαναρχίσουν οι πτήσεις.

Διαβάστε  Πιέσεις NATO σε Καμμένο για το Σκοπιανό: "Ευελιξία" ζητάει ο Στόλτενμπεργκ

Η αναστολή του δρομολογίου από τον εθνικό αερομεταφορέα της Κίνας έρχεται λίγο μετά την επίσκεψη ανώτερου Κινέζου απεσταλμένου στην Πιονγιάνγκ και συμπίπτει επίσης με απόφαση των ΗΠΑ να επαναφέρει τη Βόρεια Κορέα στον κατάλογο τρομο-κρατών.

Οι πτήσεις της Air China προς Πιονγκγιάνγκ, οι οποίες παραδοσιακά λειτουργούσαν τη Δευτέρα, την Τετάρτη και την Παρασκευή, άρχισαν το 2008, αλλά συχνά ακυρώνονταν λόγω απροσδιόριστων προβλημάτων, σύμφωνα με τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε  Σε ύφεση η κατάσταση στα Ίμια, επί τόπου δυο σκάφη του Λιμενικού

Πέρυσι, η Air China σταμάτησε τις πτήσεις εποχικά για το χειμώνα, αλλά τον Μάρτιο. Μέχρι στιγμής δεν πωλεί εισιτήρια για οποιεσδήποτε πτήσεις 2018.

Η απόφαση αναστολής του δρομολογίου μετά από την απόφαση των ΗΠΑ είναι απόδειξη της παρασκηνιακής συμφωνίας Ουάσιγκτον-Πεκίνου για αύξηση της πίεσης στην Πιονγιάνγκ, ενώ οδηγεί σχεδόν στην πλήρη απομόνωσή της Βορείου Κορέας.

Διαβάστε  Κατεβάζουν τους τόνους οι Τούρκοι στο Αιγαίο

Διαφήμιση