Ζιμπάμπουε: Παραιτείται ο Μουγκάμπε

Ζιμπάμπουε: Παραιτείται ο Μουγκάμπε

Την παραίτηση του συμφώνησε να υποβάλλει ο 93χρονος πρόεδρος της Ζιμπάμπουε Ρόμπερ Μουγκάμπε, μετά από 37 έτη στο τιμόνι της χώρας και υπό την πίεση στρατιωτικού πραξικοπήματος, καθοδηγούμενο από τον πρώην αντιπρόεδρο.

Διαφήμιση

Με την ανοχή της διεθνούς κοινότητας ο καρατομηθείς αντιπρόεδρος Έμερσον έβγαλε στον στρατό στους δρόμους, συνέλαβε πολιτικούς του αντιπάλους, μεταξύ των οποίων και τον υπουργό Οικονομικών, άσκησε δίωξη σε βάρος της γυναίκας του Μουγκάμπε, η οποία βρισκόταν στην «επετηρίδα» διαδοχής και εξανάγκασε τον πρόεδρο σε παραίτηση, αφού πρώτα εξώθησε το κόμμα του σε αντικατάστασή του και ορισμό του ιδίου ως επικεφαλής.

Διαβάστε  Σομαλία: Νέα τρομοκρατική επίθεση 22 νεκροί

Σύμφωνα με ενημέρωση, το κόμμα του προέδρου Μουγκάμπε τον καθαίρεσε από τη θέση του προέδρου εκλέγοντας τον μέχρι πρότινος αντιπρόεδρο Emmerson Mnangagwa στη θέση του και παράλληλα έδωσε διορία έως το μεσημέρι (12:00 ώρα Ελλάδας) της Δευτέρας προκειμένου να παραιτηθεί από τον προεδρικό θώκο. Σε διαφορετική περίπτωση θα παραπεμφθεί σε δίκη, όπως δήλωσε ο υπουργός Κυβερνοασφάλειας Πάτρικ Τσαϊναμάσα.

Διαβάστε  Αίγυπτος: Μετωπική στρατού με τζιχαντιστές, 10 νεκροί 400 συλλήψεις

Διαφήμιση