Σύλληψη Πουτζεμόν εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Βελγίου

Σύλληψη Πουτζεμόν εισηγήθηκε ο εισαγγελέας του Βελγίου

Αρνητική μεν, αναμενόμενη δε, είναι η εισήγηση του Βέλγου εισαγγελέα προς το δικαστικό συμβούλιο που καλείται πλέν να αποφανθεί, για τη0του έκπτωτου ηγέτη της Καταλονίας, Καρλές Πουτζεμόντ, δυνάμει του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που έχει εκδώσει η Ισπανία.

Διαφήμιση

Η διαδικασία ωστόσο αναμένεται να είναι μακρά καθώς θα υπάρξει νέα ακρόαση για την ανάκρουση της εισήγησης του Εισαγγελέα από τους συνηγόρους του Καρλές Πουτζεμόντ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τις 4 Δεκεμβρίου.

Διαβάστε  Κλίμα πόλωσης στην Καταλονία, πάει για 75% η συμμετοχή

Το συμβούλιο επιφυλάχθηκε να εκδώσει απόφαση μετά την παρέμβαση των συνηγόρων, σχετικά με το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Ισπανία σε βάρος του καθαιρεθέντος τοπικού πρωθυπουργού της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν και τεσσάρων πρώην υπουργών της καταλανικής κυβέρνησης.

Ο εισαγγελέας ζήτησε την εκτέλεση του εντάλματος σύλληψης, αλλά οι δικηγόροι του κ. Πουτζντεμόν και οι συνεργάτες τους θα αναπτύξουν τα επιχειρήματά τους κατά την αγόρευσή τους σε μια ακροαματική διαδικασία την 4η Δεκεμβρίου.

Διαβάστε  Καταλονία: Εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον... καταζητούμενο Πουτζεμόν

«Ο εισαγγελέας ζήτησε την εκτέλεση του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης» ενώπιον ενός δικαστή που αναμένεται στο τέλος να τοποθετηθεί επί του θέματος, επισήμανε ενώπιον δημοσιογράφων ένας εκ των δικηγόρων, ο Κριστόφ Μαρσάν.
Ο νομικός περιέγραψε την πρώτη παράσταση ενώπιον δικαστηρίου στις Βρυξέλλες των πρώην αξιωματούχων της καταλανικής ηγεσίας ως «πολύ ήρεμη».

Διαβάστε  Διαδήλωση κατά της απόσχισης της Καταλονίας στη Βαρκελώνη

Διαφήμιση