Αναπτυξιακή έκπληξη από τη Γερμανία

Αναπτυξιακή έκπληξη από τη Γερμανία

Με ταχύτερο ρυθμό από τον αναμενόμενο αναπτύχθηκε η γερμανική οικονομία το γ’ τρίμηνο του έτος, οδεύοντας για την καλύτερη ετήσια επίδοση μετά από 11 χρόνια.

Διαφήμιση

Σε ετήσια βάση, η οικονομία έτρεξε με 2,8%, μετά από μια αναθεωρημένη ανοδική αύξηση 2,3% την προηγούμενη περίοδο. Ήταν ο ισχυρότερος ρυθμός επέκτασης από το πρώτο τρίμηνο του 2014. Εν τω μεταξύ, τα μη διορθωμένα στοιχεία έδειξαν ότι η οικονομία προχώρησε 2,3% σε ετήσια βάση, πολύ ταχύτερα από μια αύξηση 1,0% την προηγούμενη περίοδο.

Διαβάστε  Γερμανία: Οι υπουργοί των Σοσιαλιστών στην κυβέρνηση Μέρκελ

Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία, η γερμανική οικονομία αναπτύχθηκε το τρίμηνο Σεπτεμβρίου του 2017 ένα εποχικά διορθωμένο 0,8%, μετά από επέκταση 0,6% την προηγούμενη περίοδο και υπερβαίνοντας τις προσδοκίες της αγοράς που για 0,6%.

Θετικά συνεισέφεραν κυρίως από οι σταθερές επενδύσεις και το καθαρό εμπόριο, ενώ η κατανάλωση των νοικοκυριών και οι δημόσιες δαπάνες ήταν σταθερές.

Διαβάστε  Διπλή επίθεση Ρώσων hackers στη Γερμανία, στα υπουργεία Άμυνας και Εξωτερικών

Σε τριμηνιαία βάση η γερμανική οικονομία καταγράφει ανάπτυξη για 13ο σερί.

Σε σύγκριση με το τρίμηνο Ιουνίου, το ισοζύγιο εξαγωγών και εισαγωγών είχε θετική επίδραση στο ΑΕΠ. Επιπλέον, παρατηρήθηκε αύξηση του ακαθάριστου σχηματισμού παγίου κεφαλαίου, ιδίως σε μηχανήματα και εξοπλισμό. Εν τω μεταξύ, οι δαπάνες τελικής κατανάλωσης και των δύο νοικοκυριών παρέμειναν μάλλον σταθερές σε επίπεδο προηγούμενου τριμήνου.

Διαβάστε  Ελλάδα: Κάτω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη το 2017

«Οι δείκτες υποδεικνύουν μια ζωηρή συνέχιση της ανοδικής πορείας το τελευταίο τρίμηνο του έτους», ανέφερε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας σε μηνιαία έκθεσή του.

Διαφήμιση