Η Ρωσία επιδεικνύει τα νέου τύπου στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια

Η Ρωσία επιδεικνύει τα νέου τύπου στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια

Επιμένουν σε κινήσεις επίδειξης δύναμης οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις, απαντώντας εν μέρει, στις αντίστοιχες αμερικανικές προκλήσεις με με την αποστολή αεροπλανοφόρων και πυρηνοκίνητων υποβρυχίων στην κορεατική χερσόνησο και τη Νότια Σινική Θάλασσα.

Διαφήμιση

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι πλέον έχει εκσυγχρονίσει σημαντικό μέρος το 82% του στόλου των στρατηγικών πυρηνικών υποβρυχίων της, ενώ πλέον τα νέα υποβρύχια φέρουν 102 βαλλιστικούς πυραύλους, για την επόμενη 5ετία που είναι προγραμματισμένη η επανεξέταση της στρατηγικής.

Ο επικεφαλής της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας, αναφερόμενος στις στρατηγικές δυνατότητες των ενόπλων δυνάμεων της χώρας έκανε ειδική μνεία στα νέου τύπου πυρηνικά υποβρύχια τύπου, Borey-B, τα οποία παράγονται πλέον μαζικά και έχουν ξεκινήσει να αντικαθιστούν παλαιότερα ενισχύοντας τη μαχητική ικανότητα του στόλου των στρατηγικών υποβρυχίων κατά 25%. Παράλληλα επισήμανε ότι ενισχύθηκε η κάλυψη τους και η μάχιμη απόδοση των ναυτικών στρατηγικών πυρηνικών δυνάμεων.

Ο στρατηγός Γκερασιμόφ ανέφερε επίσης ότι αυτή τη στιγμή κατασκευάζονται πέντε στρατηγικά πυρηνικά υποβρύχια τύπου Borey-B.

Μαγνητίζοντας την προσοχή της διεθνούς κοινότητας στα νέα όπλα η Ρωσία επιχειρεί παραδοσιακά να αυξήσει το μερίδιο αγοράς που διαθέτει στο εμπόριο όπλων, ενώ ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα στις ΗΠΑ όσο διαθέτει ικανή αποτρεπτική ισχύ και με αυτή επιβεβαιώνει τη θέση της σε μια σειρά ανοιχτών μετώπων ανά την υφήλιο.