Η Deutsche Bank καταρρέει, πάει σε νέες απολύσεις, απέτυχε η αναδιάρθρωση

Η Deutsche Bank καταρρέει, πάει σε νέες απολύσεις, απέτυχε η αναδιάρθρωση

Σαφές μήνυμα για νέες απολύσεις στέλνει ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank, Τζον Κράιαν, μιλώντας στους Financial Times, λίγες εβδομάδες μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων 9μηνου της τράπεζας και με τα έσοδα από το trading να έχουν υποχωρήσει 30%, θέτοντας εκτός στόχου το σχέδιο αναδιάρθρωσης και επιστροφής στην κερδοφορία και ενώ σειρά δικαστικών υποθέσεων, τα NPL’s και η διαδικασία απομόχλευσης πλήττουν τα ίδια και εποπτικά κεφάλαια.

Διαφήμιση

Ο επικεφαλής της γερμανικής τράπεζας δήλωσε ότι διαθέτει σχεδόν διπλάσιο προσωπικό από τους ανταγωνιστές, ενώ υποστήριξε ότι οι διαδικασίες είναι ευάλωτες και επισφαλείς λόγω της μεγάλης συμμετοχής του ανθρώπινου παράγοντα.

Διαβάστε  Deutsche Bank: Οι επενδυτές δυσπιστούν, η μετοχή γκρεμίζεται, ο Κράιαν... "ιδρώνει"

Στο πλαίσιο του σχεδίου αναδιάρθρωσης που είχε αρχικά εκπονηθεί ο Τζον Κράιαν είχε ανακοινώσει την απόλυση έως και 9,000 εργαζομένων σε βάθος 5ετίας, ενώ έχει ήδη υλοποιήσει τις 4,000 εξ αυτών. Με τους στόχους όμως να μην επιτυγχάνονται, όπως άφησε να εννοηθεί ο ίδιος, το σενάριο της επίσπευσης των υπολοίπων 5,000 απολύσεων είναι ορατό.

Διαβάστε  Γιατί η Deutsche Bank απειλεί να τραβήξει 300 δισ. από το Λονδίνο

Η Deutsche Bank προκειμένου να ανταποκριθεί σε πρόστιμα και το αυξημένο κόστος της απομόχλευσης αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει δυο εκδόσεις ομολόγων αντλώντας περί τα 6 δισ., ωστόσο το επιτόκιο που κλήθηκε να καταβάλει ήταν «τσιμπημένο», ως ένδειξη των ανησυχιών που εκφράζουν οι αγορές για τη δυνατότητα της τράπεζας να ανταποκριθεί στο φιλόδοξο σχέδιο αναδιάρθρωσης και να επιστρέψει στην οργανική κερδοφορία.

Η διοίκηση της Deutsche Bank έχει ήδη τροποποιήσει το σχέδιο αναδιάρθρωσης αποφασίζοντας να μην πουλήσει την Postbank, αλλά υπολογίζοντας 900 εκατ. σε οικονομίες κλίμακος από την ενοποίηση των δικτύων και το κλείσιμο καταστημάτων.

Διαβάστε  Τραμπ-Ρωσία: Η εμπλοκή της Deutsche Bank σημαίνει... Μέρκελ

Διαφήμιση