ΗΠΑ: Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις ο Παπαδόπουλος, απέφυγε τα χειρότερα

ΗΠΑ: Ένοχος για ψευδείς καταθέσεις ο Παπαδόπουλος, απέφυγε τα χειρότερα

Με συμφωνία με τις δικαστικές και ανακριτικές αρχές ο πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ, ελληνικής καταγωγής, Τζορτζ Παπαδόπουλος, δήλωσε ένοχος για ψευδείς καταθέσεις στο FBI, που ως πρώτη φορά αντιμετωπίζεται ως παράπτωμα, αποφεύγοντας την παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και κατηγορίες για συνωμοσία σε βάρος των ΗΠΑ.

Διαφήμιση

Την ίδια στιγμή υπό κράτηση έχουν τεθεί ο πρώην διευθυντής της καμπάνιας του Ντόναλντ Τραμπ, Πολ Μάναφορτ και ο Ρικ Γκέις πρώην σύμβουλος, οι οποίοι κατηγορούνται για 12 αδικήματα μεταξύ των οποίων και συνωμοσία σε βάρος των ΗΠΑ, ξέπλυμα βρόμικου χρήματος και ως αδήλωτοι ξένοι πράκτορες που δρούσαν επί αμερικανικού εδάφους.

Διαβάστε  Μήνυμα στους Ευρωπαίους "φίλους" του Τραμπ στέλνει το FBI

Το κατηγορητήριο αποτελεί την πρώτη πράξη του δράματος της υπόθεσης διερεύνησης των σχέσεων Τραμπ-Ρωσίας και της ανάμειξης του Κρεμλίνου στις αμερικανικές εκλογές, στο πλαίσιο της οποίας έχει πληγεί ολόκληρος ο στενός κύκλος ανθρώπων του Ντόναλντ Τραμπ, συμπριλαμβανομένου του γαμπρού του.

Ο Παπαδόπουλος είναι δικηγόρος από το Σικάγο που εξειδικεύεται σε ενεργειακά θέματα. Συμμετείχε στη ομάδα συμβούλων του Ντόναλντ Τραμπ κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016.

Διαβάστε  Συρία: Αλλάζουν οι ισορροπίες, αυξάνονται τα θύματα

Ο δικηγόρος δήλωσε ένοχος την 5η Οκτωβρίου ότι είπε ψέματα στους ομοσπονδιακούς πράκτορες σε μια υπόθεση που γνωστοποιήθηκε σήμερα, τονίζεται σε μια ανακοίνωση του γραφείου του εισαγγελέα.

Ο Παπαδόπουλος μέσω των ψευδών δηλώσεών του «παρεμπόδισε την έρευνα του FBI που βρίσκεται σε εξέλιξη σχετικά με τις πιθανές διασυνδέσεις ή τον ενδεχόμενο συντονισμό μεταξύ των προσώπων που συνδέονταν με την εκστρατεία και της ρωσικής κυβέρνησης με στόχο την ανάμειξη (της Μόσχας) στις προεδρικές εκλογές του 2016» υπουγραμμίζεται στο έγγραφο που υπέγραψε ο ειδικός ανακριτής Ρόμπερτ Μιούλερ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ νιώθει την ανάσα του FBI, υποβαθμίζεται ο Κούσνερ

Διαφήμιση