Διαψεύδει και ο Τίλερσον το NBC, «δεν αποκάλεσα ηλίθιο τον πρόεδρο»

Διαψεύδει και ο Τίλερσον το NBC, «δεν αποκάλεσα ηλίθιο τον πρόεδρο»

Να εκτονώσει την κρίση που προκλήθηκε από την άρνηση απάντησης του Ρεξ Τίλερσον σε ερώτηση-σχόλιο του NBC για επεισόδιο που είχε με τον Ντόναλντ Τραμπ προσπαθεί το υπυοργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, εκδίδοντας ανακοίνωση-διάψευση.

Διαφήμιση

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ διέψευσε τις αναφορές που εμφάνιζαν τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Ρεξ Τίλερσον να έχει αποκαλέσει «ηλίθιο» τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σε ιδιωτική συνομιλία.
Όπως δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Χέδερ Ναουέρτ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο κ. Τίλερσον δεν χρησιμοποιεί τέτοιου είδους γλώσσα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ ματώνει και εκδικείται: Ο Λευκός Οίκος αλλάζει γιατί... πεθαίνει

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο κ. Τίλερσον παραχώρησε συνέντευξη Τύπου για να διαψεύσει ρεπορτάζ του NBC News, κατά το οποίο ο Αμερικανός ΥΠΕΞ αποκάλεσε «ηλίθιο» τον κ. Τραμπ λίγο πριν από το τέλος συνάντησης στο Πεντάγωνο αυτό το καλοκαίρι, απειλώντας παράλληλα με παραίτηση.

Την εμπιστοσύνη του προέδρου στον υπουργό Εξωτερικών επαναβεβαίωσε χθες, μετά τα δημοσιεύματα, και η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, ενώ ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς διέψευσε ότι παρενέβη για να αποφευχθεί παραίτηση του Ρεξ Τίλερσον.

Διαβάστε  ΗΠΑ: 13 ποινικές διώξεις Ρώσων για εμπλοκή στις εκλογές

Ο υπουργός Εξωτερικών διαβεβαίωσε χθες, ότι η δέσμευσή του στην κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ είναι τόσο ισχυρή όσο ποτέ.

Διαφήμιση