Πίτερ Άλτμάιερ: Ο άνθρωπος της Μέρκελ στη θέση του Σόιμπλε (για λίγο)

Πίτερ Άλτμάιερ: Ο άνθρωπος της Μέρκελ στη θέση του Σόιμπλε (για λίγο)

Ξεκίνησαν οι ανακατατάξεις στη γερμανική κυβέρνηση ενόψει σχηματισμού κυβερνητικού συνασπισμού, με πρώτη κίνηση στη σκακιέρα την αντικατάσταση του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών με τον επιτελάρχη της Καγκελαρίας και υπουργό Ειδικών Υποθέσεων Πέτερ Αλτμάιερ.

Διαφήμιση

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί την ανάληψη του ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών ουσιαστικά από την ίδια την Άγκελα Μέρκελ, μέχρις ότου ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για τον σχηματισμό κυβέρνησης και οριστεί ο αντικαταστάτης του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο οποίος αναμένεται να εκλεγεί πρόεδρος του κάτω σώματος (Μπούντεσταγκ) του γερμανικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε  Δηλώσεις Μέρκελ για εσωτερική κατανάλωση

Σύμφωνα με πληροφορίες της Sueddeutsche Zeitung και της Ραδιοφωνίας Νοτιοδυτικής Γερμανίας (SWR), ο κ. Αλτμάιερ, εκ των στενότερων συνεργατών της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ, θα είναι «μεταβατικός υπουργός Οικονομικών».

Την Πέμπτη αποχώρησε από το υπουργείο Εργασίας η Αντρέα Νάλες, η οποία έξελέγη επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κεντροαριστερού Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος Γερμανίας (SPD), που θα είναι, εκτός απροόπτου, αξιωματική αντιπολίτευση στη νέα Μπούντεσταγκ.

Διαβάστε  Ελεύθερος με εγγύηση στη Γερμανία ο Πουτζεμόν

Μεταβατικά, το χαρτοφυλάκιο ανέλαβε η Καταρίνα Μπάρλεϊ (SPD), υπουργός για θέματα Οικογένειας.
Επισημαίνεται ότι η σημερινή κυβέρνηση ασκεί κανονικά τα καθήκοντά της μέχρι τις 24 Οκτωβρίου, οπότε αρχίζει τυπικά η επόμενη κοινοβουλευτική περίοδος.

Διαφήμιση