Βοήθεια για την κατανόηση του Τραμπ από Ρεπουμπλικάνους αναλυτές ζήτησε η Πιονγιάνγκ

Βοήθεια για την κατανόηση του Τραμπ από Ρεπουμπλικάνους αναλυτές ζήτησε η Πιονγιάνγκ

Τη βοήθεια Ρεπουμπλικάνων αναλυτών φέρεται να έχουν ζητήσει Βορειοκορεάτες για λογαριασμό της κυβέρνησής τους, με στόχο την κατανόηση του «φαινομένου» Ντόναλντ Τραμπ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της Washington Post αξιωματούχοι της κυβέρνησης της Βόρειας Κορέας προσέγγισαν εμπειρογνώμονες της Ασίας με δεσμούς με το Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, πριν από την πρόσφατη έκρηξη των απειλών μεταξύ του Τραμπ και της Πιονγιάνγκ.

Διαφήμιση

Συνολικά, η Πιονγιάνγκ έχει υποβάλει αιτήσεις σε επτά οργανώσεις που βοήθησαν την οργάνωση και φιλοξενία συναντήσεων μεταξύ αξιωματούχων της Βόρειας Κορέας και Αμερικανών στο παρελθόν.

Διαβάστε  Ο Ευρωστρατός είναι εδώ: Ο οδικός χάρτης και η δομή του

Οι αξιωματούχοι του ατού και της βόρειας Κορέας έχουν ασχοληθεί εδώ και αρκετούς μήνες με απειλές και προσβολές που φαινόταν να φτάνουν σε νέα ύψη τη Δευτέρα, όταν ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας κάλεσε ένα τιτίβισμα από το Τράμπα για κήρυξη πολέμου. Είπε επίσης ότι ο Βορράς θα καταρρίψει τα αεροσκάφη των ΗΠΑ ακόμη και έξω από τον εναέριο χώρο της Βόρειας Κορέας.

Διαβάστε  Η ΕΕ παρατείνει τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας

Οι προσπάθειες των Βορειοκορεατών για επαφές με Ρεπουμπλικανούς αναλυτές, σύμφωνα με τη Washington Post, δεν σχετίζονται με τις διπλωματικές ενέργειες της χώρας, αλλά με την προσπάθειά τους να ερμηνεύσουν και να αντιληφθούν τις πολιτικές και ατομικές πεποιθήσεις του Ντόναλντ Τραμπ.

Οι αξιωματούχοι της Βόρειας Κορέας συναντήθηκαν με Αμερικανούς σε ουδέτερες περιοχές, όπως η Γενεύη και η Κουάλα Λουμπούρ, στο παρελθόν. Αυτές οι συναντήσεις, που ονομάζονται «Track 1.5», θεωρούνται επίσημες από την Pyongyang και ανεπίσημες από τις ΗΠΑ.

Διαβάστε  Οι χώρες με τις μεγαλύτερες αμυντικές δαπάνες

Ωστόσο, οι Βόρειοι Κορεάτες ενδιαφέρονται περισσότερο να κατανοήσουν τη στρατηγική και τις προθέσεις του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εφημερίδα.

Διαφήμιση