Εμπρηστική συμφωνία ΗΠΑ-Ν.Κορέας για νέες κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ

Εμπρηστική συμφωνία ΗΠΑ-Ν.Κορέας για νέες κυρώσεις κατά της Πιονγιάνγκ

Κινήσεις στο που παρακάμπτουν τον ΟΗΕ και καθιστούν την αντιπαράθεση με τη Βόρεια Κορέα διμερές ζήτημα και ως εκ τούτου ακόμα πιο εύφλεκτο, κάνουν οι ΗΠΑ επιτυγχάνοντας συμφωνία για νέες κυρώσεις με τη Νότια Κορέα.

Διαφήμιση

Όπως ανακοινώθηκε, ο πρόεδρος της Νότιας Κορέας Μουν Τζε-ιν και ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν να ασκήσουν ισχυρότερη πίεση μέσω κυρώσεων στη Βόρεια Κορέα μετά τις πυρηνικές και πυραυλικές δοκιμές της, έπειτα από τηλεφωνική συνομιλία των δύο ανδρών.

«Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να ενισχύσουν τη συνεργασία και να ασκήσουν ισχυρότερες και πρακτικές κυρώσεις στη Βόρεια Κορέα ώστε να αντιληφθεί ότι οι προκλητικές ενέργειες οδηγούν σε περαιτέρω διπλωματική απομόνωση και οικονομική πίεση»,

δήλωσε ο εκπρόσωπος της Προεδρίας της Νοτίου Κορέας Παρκ Σου-χιούν.

Διαβάστε  ΗΠΑ και Βρετανία δείχνουν επισήμως Ρωσία για την επίθεση NotPetya

Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι οι κ.κ. Μουν και Τραμπ καταδίκασαν σθεναρά την τελευταία εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα και συμφώνησαν ότι οι δύο χώρες θα εργαστούν από κοινού με τη διεθνή κοινότητα για την εφαρμογή του τελευταίου, υπ΄αριθμόν 2375, ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Η πρωτοβουλία όμως για νέες κυρώσεις πέραν το ψηφίσματος του ΟΗΕ, η ανακοίνωσή της και ο τρόπος επικοινωνιακού χειρισμού του θέματος είναι καταφανώς εμπρηστικός, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα προκαλέσει αντιδράσεις και νέο κύκλο πολεμικής ρητορικής που εξαντλεί τα διπλωματικά και πολιτικά περιθώρια και οδηγεί την αντιπαράθεση σε σημείο βρασμού.

Διαβάστε  Ο Ερντογάν ζητάει επικοινωνία με Τραμπ για απόσυρση των ΗΠΑ από τη Μάνμπιζ

Διαφήμιση