Δεύτερη σύλληψη για τη βόμβα στο μετρό του Λονδίνου

Δεύτερη σύλληψη για τη βόμβα στο μετρό του Λονδίνου

Μια ακόμη σύλληψη, τη δεύτερη, για την έκρηξη βόμβας στο μετρό του Λονδίνου πραγματοποίησε η μητροπολιτική αστυνομία, μετά από έρευνες ακόμα και στη Νότια Αγγλία. Λίγο πριν από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου συνελήφθη ένας ακόμη ύποπτος, 21 ετών, στο προάστιο Χάουνσλοου του δυτικού Λονδίνου.

Διαφήμιση

Το Σάββατο συνελήφθη νεαρός 18 ετών ο οποίος φέρεται να ενεπλάκη «στη διάπραξη, στην προετοιμασία ή στην υποκίνηση τρομοκρατικής ενέργειας», όπως ανέφερε το Σάββατο σε συνέντευξη Τύπου ο Νιλ Μπάσου, αξιωματικός της αντιτρομοκρατικής μονάδας της αστυνομίας.

Διαβάστε  Προσπάθησαν να δολοφονήσουν με χημικό αέριο τον Ρώσο πρώην διπλό πράκτορα στη Βρετανία

Και οι δύο συλλήψεις έχουν πραγματοποιηθεί υπό τον αντιτρομοκρατικό νόμο που συνεπάγεται ότι οι ύποπτοι δεν θα παραδοθούν άμεσα στις δικαστικές αρχές, έχουν περιορισμένα δικαιώματα και η αστυνομία έχει τη δυνατότητα παρατεταμένης κράτησής τους χωρίς την απαγγελία κατηγοριών.

Η επίθεση – η πέμπτη μέσα σε έξι μήνες στη Μεγάλη Βρετανία – σημειώθηκε την Παρασκευή σε βαγόνι συρμού του μετρό σε ώρα αιχμής, γύρω στις 10:20 ώρα Ελλάδας, στον σταθμό Πάρσονς Γκριν, που βρίσκεται σε πλούσια συνοικία του νοτιοδυτικού Λονδίνου.

Διαβάστε  Βρετανία: Η Ρωσία έχει σκοτώσει ξανά! ...και ξανά

Την ευθύνη για την επίθεση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας 30 τραυματισμούς και η οποία χαρακτηρίστηκε «τρομοκρατική» από την αστυνομία, ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος, χωρίς ωστόσο οι αρχές να έχουν αποκλείσει το σενάριο του αυτόνομου και ασύνδετου μικρού πυρήνα.

Διαφήμιση