Σομαλία: Τρομοκράτες κατέλαβαν ολόκληρη πόλη

Σομαλία: Τρομοκράτες κατέλαβαν ολόκληρη πόλη

Σκληρές μάχες σημειώθηκαν στα σύνορα Σομαλίας και Κένυας όταν η τρομοκρατική οργάνωση Al Shabaab πραγματοποίησε τρομοκρατική επίθεση με παγιδευμένο αυτοκίνητο και στη συνέχεια επιτέθηκε σε στρατιωτική βάση στν πόλη Μπαλάντ Χάβο. Στη συνέχεια οι μαχητές της οργάνωσης κατέλαβαν τη στρατιωτική βάση, το αστυνομικό τμήμα και το μεγαλύτερο μέρος της πόλης.

Διαφήμιση

Η Αλ Σαμπάμπ είναι η πιο επικίνδυνη τρομορκατική οργάνωσης της Σομαλίας και κινείται από τον ακραίο ισλαμισμό θέλοντας να επιβάλει την πιο σκοτεινή ερμηνεία του Ισλάμ.

Διαβάστε  Γιατί ο ΟΗΕ βγάζει την ουρά του απέξω από την κρίση σε Κύπρο-Ελλάδα

Στρατηγικά, προσπαθεί να αποσταθεροποιήσει την υποστηριζόμενη από τη Δύση κυβέρνηση και να αναγκάσει σε αποχώρηση τα στρατεύματα της Αφρικανικής Ένωσης που σταθμεύουν στη χώρα στο πλαίσιο ειρηνευτικής αποστολής σε συνεργασία με τον ΟΗΕ.

Η Αλ Σαμπάμπ με ανακοίνωσή στα social media υποστηρίζει ότι οι μαχητές της σκότωσαν 24 Σομαλούς στρατιώτες, επισήμως η κυβέρνηση της χώρας κάνει λόγο για 10 νεκρούς και αρκετούς τραυματίες.

Διαβάστε  Unicef: 3 στους 10 νέους σε χώρες που πλήττονται από συγκρούσεις ή καταστροφές είναι αναλφάβητοι

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Σομαλία βιώνει τον πλέον μακροσκελή και βίαιο εμφύλιο που έχει καταγραφεί καθώς οι συγκρούσεις ξεκίνησαν το 1991 οπότε και οι φυλές ανέτρεψαν τον δικτάτορα, Σίαντ Μπάρε και στη συνέχεια στράφηκαν σε εμφύλια αντιπαράθεση.

Διαφήμιση