Επίθεση στη Βαρκελώνη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Επίθεση στη Βαρκελώνη: Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη

Το Ισλαμικό Κράτος αναλαμβάνει την ευθύνη για την τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη που είχε σαν αποτέλεσμα 13 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή και ακόμα 40 να τραυματιστούν.

Διαφήμιση

Το όνομα και τη φωτογραφία του άνδρα που φέρεται να νοίκιασε το λευκό βαν, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για την επίθεση στους πεζούς στη Las Rampla της Βαρκελώνης έδωσε στη δημοσιότητα η ισπανική πολιτοφυλακή.

Διαβάστε  Frontex: Γυναίκες και παιδιά τρομοκράτες του ISIS, βρίσκονται στην Ευρώπη

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το όχημα νοικιάστηκε στο όνομα του Driss Oukabir (Ντρις Ουκαμπίρ), από την πόλη Santa Perpetua de la Mogada, ο οποίος κατάγεται από το Μαρόκο.

«Οι άνθρωποι που έκαναν την επίθεση στη Βαρκελώνη είναι στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους και εξετέλεσαν την επιχείρηση, ανταποκρινόμενοι στις εκκλήσεις να στοχοθετηθούν τα κράτη του συνασπισμού»

μετέδωσε το Amaq, αναφερόμενο στον διεθνή συνασπισμό υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, ο οποίος πολεμά εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και στη Συρία.

Διαβάστε  Τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Ρωσία: Πέντε γυναίκες νεκρές και πέντε τραυματίες

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής από την καταλανική αστυνομία, ένας δράστης έπεσε νεκρός από σφαίρες αστυνομικών, ενώ έχουν γίνει και δύο συλλήψεις.

Διαφήμιση