Πως η Γερμανία στηρίζει Τσίπρα με 11,000… πρόσφυγες

Πως η Γερμανία στηρίζει Τσίπρα με 11,000… πρόσφυγες

Δημοσιεύματα που δείχνουν ότι το σύστημα μετεγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων από την Ελλάδα έχουν αρχίσει να λειτουργούν εμφανίστηκαν στις γερμανικές εφημερίδες, μια ημέρα τη συνέντευξη του Έλληνα υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, για την αποδοχή επαναπατρισμών από τη Γερμανία στην Ελλάδα.

Διαφήμιση

Η χρονική αλληλουχία αυτή αποτελεί σαφή ένδειξη πολιτικής συμφωνίας για την επικοινωνιακή διαχείριση τόσο της επανεισδοχής στην Ελλάδας όσο και της λειτουργίας του συστήματος μετεγκατάστασης, μεταξύ των κυβερνήσεων Αθήνας και Βερολίνου ενόψει των γερμανικών εκλογών του Σεπτεμβρίου και του επικείμενου ανασχηματισμού στην Ελλάδα, που αναμένεται να πραγματοποιηθεί την ίδια περίπου περίοδο.

Διαβάστε  Eurogroup: Δόση εν αναμονή για τα προαπαιτούμενα

Διαβάστε επίσης: Προεκλογικό δώρο Τσίπρα σε Μέρκελ η επιστροφή μεταναστών στην Ελλάδα

Σύμφωνα με τη FAZ περισσότεροι από 11.000 αιτούντες άσυλο εγκατέλειψαν την Ελλάδα τα πρώτο εξάμηνο του 2017. επιστρέφοντας σε χώρες από την Αλβανία μέχρι το Μπαγκλαντές, η οποία αποφεύγει όμως αναφερθεί σε μετεγκαστάσεις στη Γερμανία ή τη Γαλλία.

Διαβάστε  Έτοιμος ο ESM για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους

Ειδικότερα αναφέρει ότι:

«Η μαζική επιστροφή στις πατρίδες τους δεν θα ήταν εφικτή χωρίς την συμβολή των ίδιων των μεταναστών και των ελληνικών αρχών που έχουν στο πλευρό τους τον Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης IOM. Από κοινού, Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης και Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες UNHCR, δραστηριοποιούνται με κριτήριο τον άνθρωπο και όχι με πολιτικές σκοπιμότητες, όπως συμβαίνει δυστυχώς με κάποιες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις».

Διαφήμιση