Ο Τραμπ με δεμένα χέρια επιτίθεται στο Κογκρέσο για… Ρωσία-Obamacare

Ο Τραμπ με δεμένα χέρια επιτίθεται στο Κογκρέσο για… Ρωσία-Obamacare

Δυο βαριές ήττες στην πολιτική του ατζέντα αναγκάστηκε να παραδεχθεί και μάλιστα μέσω twitter ο πρόεδρος των ΗΠΑ, κατηγορώντας μάλιστα συλλήβδην το Κογκρέσο (βουλή και γερουσία) για τη επιδείνωση των σχέσεων με τη Ρωσία.

Διαφήμιση

Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει μέσα από ανάρτησή του στο twitter το @realdonaldtrump, όπως είναι το όνομα του λογαριασμού του, «Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι σε ιστορικό και πολύ επικίνδυνο χαμηλό». Ωστόσο το μείζον πρόβλημα για τον ίδιο είναι ο περιορισμός των δυνατοτήτων άσκησης εξωτερικής πολιτικής, καθώς ο νέος νόμος τον αναγκάζει για μείζονα ζητήματα, όπως η άρση μέρους ή όλων των κυρώσεων, να ζητάει την ψήφο της Γερουσίας.

Διαβάστε  Ο Τραμπ καρατόμησε τον Τίλερσον, στη θέση του ο διευθυντής της CIA

Το μήνυμα των δυο σωμάτων του αμερικανικού Κογκρέσου προς τον Βλάντιμιρ Πούτιν και τον υπόλοιπο κόσμο είναι σαφές, ο Ντόναλντ Τραμπ έχει αποψιθλωθεί και πλέον «παριστάνει τον πρόεδρο» τον έλεγχο όμως της πολιτικής της χώρας τον έχει η Γερουσία.

«Η σχέση μας με τη Ρωσία είναι σε ιστορικό και πολύ επικίνδυνο χαμηλό. Μπορείτε να ευχαριστήσετε το Κογκρέσο, τους ίδιους ανθρώπους που δεν μπορούν να μας δώσουν υγειονομική περίθαλψη!»

έγραψε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, αναφερόμενος στις νέες κυρώσεις που επιβλήθηκαν στη Ρωσία με πρωτοβουλία του νομοθετικού σώματος της χώρας.

Διαβάστε  Έτοιμος να εξαιρέσει την Αυστραλία από τους δασμούς χάλυβα ο Τραμπ

Λόγω της τεράστιας πλειοψηφίας με την οποία ενέκριναν τις κυρώσεις τόσο η Βουλή των Αντιπροσώπων όσο και η Γερουσία, ο κ. Τραμπ δεν διακινδύνευσε ένα βέτο, καθώς το πιθανότερο ήταν ότι, με πλειοψηφία δύο τρίτων, τα δύο σώματα θα το υπερέβαιναν και θα τον ανάγκαζαν να υπογράψει τον σχετικό νόμο.

Η αναφορά του προέδρου των ΗΠΑ στην υγειονομική περίθαλψη αφορά την αδυναμία του Κογκρέσου, κυρίως της Γερουσίας, να εγκρίνει νομοσχέδιο για την ανάκληση και αντικατάσταση του Obamacare, νόμου της κυβέρνησης Ομπάμα ο οποίος αφορούσε την ασφαλιστική κάλυψη και την υγειονομική περίθαλψη στη χώρα.

Διαφήμιση