Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στη Νότια Κορέα

Οι ΗΠΑ στέλνουν ενισχύσεις στη Νότια Κορέα

Την ενίσχυση της στρατιωτικής τους παρουσίας στη Νότιο Κορέα ανακοίνωσαν οι ΗΠΑ στο πλαίσιο δέσμης μέτρων-απάντησης στις πρόσφατες δοκιμαστικές βολές διηπειρωτικών βαλλιστικών πυραύλων (ICBM’s) από τον Κιμ γιονγκ Ουν.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η αμερικανική πολεμική αεροπορία (USAF) θα αναπτύξει στη Νότιο Κορέα μια ακόμη μοίρα F-16 αποτελούμενη από 12 αεροσκάφη και 200 άτομα προσωπικό.

Διαβάστε  Επιχείρηση "εξωστρέφεια" από τη Βόρεια Κορέα

Παράλληλα ο πρόεδρος της Νοτίου Κορέας έχει δώσει εντολή για διαπραγματεύσεις με τις ΗΠΑ με στόχο την ανάπτυξη τεσσάρων ακόμη συστοιχιών του THAAD και την ενεργοποίηση όλων των αισθητήρων και ραντάρ, κινήσεις στις οποίες αντιδρά η Κίνα.

Οι ΗΠΑ έχουν δεσμευτεί να παράσχουν εγγυήσεις ασφάλειας στη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία απέναντι στην προκλητικότητα της Βορείου Κορέας, δόγμα στο πλαίσιο του οποίου εντείνονται τα κοινά γυμνάσια και η διαμόρφωση ενιαίων διαδικασιών ταχείας αντίδρασης.

Διαβάστε  Τα μηνύματα Κουβέλη επιβεβαιώνουν την "ανοιχτή στροφή" Τσίπρα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ΗΠΑ και Κίνα είχαν συμφωνήσει στην ανάληψη από το Πεκίνο πρωτοβουλιών αποκλιμάκωσης της έντασης, ωστόσο ο Ντόναλντ Τραμπ έχει κατ επανάληψη επιρρίψει ευθύνες μέσω twitter για έλλειψη πολιτικής βούλησης. Ωστόσο την εκτόξευση κατηγοριών προς την Κίνα αρνείται ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών, Ρεξ Τίλερσον.

Διαφήμιση