Δυο Γερμανίδες στο κατακάθι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ

Δυο Γερμανίδες στο κατακάθι του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ

Τη θεωρία ότι η Ευρώπη κινδυνεύει από ενδογενή τρομοκρατία επιβεβαιώνουν οι συλλήψεις δυο Γερμανίδων στο Ιράκ, οι οποίες είχαν μεταβεί εκεί ως μαχητές του Ισλαμικού Κράτους και οι οποίες βρέθηκαν κατά την επέλαση των δυνάμεων του ιρακινού στρατού στη Μοσούλη.

Διαφήμιση

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δύο γυναίκες οι οποίες κρατούνται στο Ιράκ έχουν τη γερμανική υπηκοότητα, ανάμεσά τους ένα κορίτσι 16 ετών που είχε ενταχθεί στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους, ενώ πρόσθεσε ότι προσπαθεί ακόμη να επιβεβαιώσει την εθνικότητα άλλων δύο γυναικών.

Διαβάστε  Τρομοκρατική επίθεση σε εκκλησία στη Ρωσία: Πέντε γυναίκες νεκρές και πέντε τραυματίες

Η εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Αντεμπάρ σημείωσε – κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων – ότι Γερμανοί προξενικοί αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν την υπηκοότητα των δύο γυναικών κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχαν μαζί τους την Πέμπτη. Αναμενόταν να δουν τις άλλες δύο εντός της ημέρας, πρόσθεσε.

Στελέχη της γερμανικής πρεσβείας στη Βαγδάτη «μπόρεσαν να επισκεφθούν τις δύο από τις γυναίκες την 20ή Ιουλίου», ανέφερε η κ. Αντεμπάρ. Περισσότερα στοιχεία για τις άλλες δύο θα μπορέσουν να δοθούν στη δημοσιότητα μόνο αφού γίνουν προξενικές επισκέψεις, πρόσθεσε η εκπρόσωπος της γερμανικές διπλωματίας.

Διαβάστε  Αίγυπτος: Ανοιχτή σύγκρουση με το Ισλαμικό Κράτος, έξι στρατιώτες νεκροί

Η Μαρία Αντεμπάρ εξάλλου επιβεβαίωσε την πληροφορία ότι η μία από τις Γερμανίδες είναι η Λίντα Βέντσλ, μια 16χρονη από τη Σαξονία η οποία έφυγε το 2016 από τη χώρα της και πήγε να ενταχθεί στις τάξεις του Ι.Κ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στα τηλεοπτικά δίκτυα NDR και WDR και στην εφημερίδα Süddeutsche Zeitung, η έφηβη δήλωσε ότι έχει μετανιώσει που εντάχθηκε στις τάξεις της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ότι θα ήθελε να επιστρέψει στο σπίτι της και στην οικογένειά της.

Διαβάστε  ΟΗΕ: Η Αλ Κάιντα πιο επικίνδυνη από το Ισλαμικό Κράτος

Διαφήμιση