Κως: Το νησί επανακάμπτει μετά τον Εγκέλαδο

Κως: Το νησί επανακάμπτει μετά τον Εγκέλαδο

Σε κανονικούς ρυθμούς επανέρχεται η Κως λίγες ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου που προκάλεσε το θάνατο δυο ανθρώπων, ενός Τούρκου και ενός Σουηδού καθώς και τον τραυματισμό 7 ακόμη ανθρώπων. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο του νησιού όλες οι υποδομές λειτουργούν κανονικά, εκτός από το λιμάνι.

Διαφήμιση

Όπως έγινε γνωστό, το λιμάνι έχει υποστεί ρηγματώσεις και θα χρειαστούν εκτεταμένες παρεμβάσεις για την αποκατάστασή του, ενώ όλες οι άλλες υποδομές του νησιού – ύδρευση, ηλεκτροδότηση και οδικό δίκτυο – λειτουργούν χωρίς προβλήματα.

Ανεπηρέαστο από το σεισμό έμεινε το hot spot της Κω όπως αναφέρει το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, ενώ κλειστό θα παραμείνει για σήμερα το γραφείο της Υπηρεσίας Ασύλου που λειτουργεί μέσα στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης, το οποίο θα λειτουργήσει ξανά εκτός απροόπτου τη Δευτέρα.

Επίσης, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες δεν υπήρξαν ζημιές ή τραυματίες στα διαμερίσματα που φιλοξενούν αιτούντες άσυλο και στους δύο ξενώνες για ασυνόδευτα παιδιά του νησιού.

Πηγές του διεθνούς οργανισμού αναφέρουν ότι υπάρχει επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές, προκειμένου να υπάρξει συνδρομή σε σκηνές, κοντέινερ και άλλη βοήθεια, αν παραστεί ανάγκη.