Εκρηκτική (και) η ανάπτυξη στη Βόρεια Κορέα: Με 3,9% έτρεξε το ΑΕΠ (γραφήματα)

Εκρηκτική (και) η ανάπτυξη στη Βόρεια Κορέα: Με 3,9% έτρεξε το ΑΕΠ (γραφήματα)

Εκρηκτικό ρυθμό ανάπτυξης 3,9% εμφάνισε η Βόρειος Κορέα για το 2016 ανακτώντας το χαμένο έδαφος μετά την ύφεση του 1,1% που σημείωσε η οικονομία της χώρας το 2015 και ενώ η γεωπολιτική ένταση τόσο στην κορεατική χερσόνησο όσο και με τις ΗΠΑ κλιμακώνεται.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τα στοιχεία πρόκειται για τον ισχυρότερο ρυθμός ανάπτυξης από το 6,1% που σημείωσε η οικονομία της Βορείου Κορέας το 1999. Όπως προκύπτει η εξόρυξη και η παραγωγή ενέργειας ήταν οι τομείς με την πλέον καταλυτική συνεισφορά στην αναπτυξιακή έκρηξη της απομονωμένης χώρας.

Διαβάστε  Πρόσκληση Κιμ στον πρόεδρο της Νοτίου Κορέας

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 4,6%, συμβάλλοντας στον περιορισμό του εμπορικού ελλείμματος, ρυθμό που αποτελεί τον μεγαλύτερο από το 11,8% που σημείωσαν οι εξαγωγές το 2013, και έρχεται παρά τις διεθνείς κυρώσεις που αποσκοπούν στον περιορισμό της ανάπτυξης του πυρηνικού και πυραυλικού οπλοστασίου της.

Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης του ΑΕΠ στη Βόρειο Κορέα έφθασε διαμορφώνεται μεσοσταθμικά στο -0,36% από το 1990 έως το 2016, φθάνοντας σε υψηλό 6,1% το 1999 και καταγράφοντας ιστορικό χαμηλό -6,3% το 1997.

Διαβάστε  Ελλάδα: Κάτω από τις προβλέψεις η ανάπτυξη το 2017

Διαφήμιση

Διευθυντής Πληροφοριών στο Crisis Monitor και επικεφαλής του συντονιστικού συμβουλίου της Crisis Zone, δημοσιογράφος, με ειδίκευση στα οικονομικά, τραπεζικά και διεθνή θέματα. Συνδέοντας τις κουκίδες μπορούμε να καταλήξουμε σε αποτελέσματα, αν δεν τις συνδέσουμε θα παραμείνουμε στο σκοτάδι. Εχει διατελέσει σε επιτελικές θέσεις σε αρκετά ακόμα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα.

Διαβάστε  Τραμπ-Κιμ συμφώνησαν να συναντηθούν