Ο Τραμπ εκτίθεται: Ήθελε τον Σέσιονς για να ελέγχει την έρευνα στη Ρωσία

Ο Τραμπ εκτίθεται: Ήθελε τον Σέσιονς για να ελέγχει την έρευνα στη Ρωσία

Κυνικός σε βαθμό που προκαλεί ερωτηματικά αποδεικνύεται ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, δηλώνοντας ότι δεν θα είχε διορίσει τον Τζεφ Σέσιονς ως υπουργό Δικαιοσύνης εάν ήξερε εκ των προτέρων ότι ο Σέσιονς θα αυτοεξαιρείτο από την έρευνα για τη Ρωσία.

Διαφήμιση

Η παραδοχή του Ντόναλντ Τραμπ για τον σκοπό επιλογής του Τζεφ Σέσιονς για τη θέση του υπουργού Δικαιοσύνης ενισχύει τα όπλα στη φαρέτρα των επικριτών του, οι οποίοι πιστοποιούν με τις δηλώσεις του προέδρου ότι ενδεχομένως να κρύβονται «σκελετοί στη ντουλάπα» του.

Διαβάστε  Μίνι ανασχηματισμός στον Λευκό Οίκο μετά και την παραίτηση Κον

Ο Σέσιονς αυτοεξαιρέθηκε τον Μάρτιο από την διερεύνηση που αφορά τις κατηγορίες επέμβασης της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές του 2016 και τις πιθανές σχέσεις μεταξύ Ρώσων και μελών της προεκλογικής ομάδας του Τραμπ. Έλαβε την απόφαση όταν αποκαλύφθηκε ότι κατά την ακρόασή του στη Γερουσία για τη θέση του υπουργού δεν είχε αναφέρει ότι είχε συναντηθεί πέρυσι με τον πρέσβη της Ρωσίας.

«Ο Σέσιονς δεν θα έπρεπε ποτέ να αυτοεξαιρεθεί, και εάν επρόκειτο να το κάνει θα έπρεπε να μου το είχε πει προτού αναλάβει τη θέση του, και εγώ θα είχα επιλέξει κάποιον άλλο»,

ανέφερε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στους New York Times.

Διαβάστε  Εμπλοκή Τραμπ-Νιέτο για τείχος-NAFTA

Εκπρόσωπος του υπουργού αρνήθηκε να κάνει δηλώσεις μετά από ερώτηση του πρακτορείου Reuters.
Τον περασμένο μήνα υπήρξαν αναφορές στα ΜΜΕ ότι ο Σέσιονς, πρώην γερουσιαστής και μεταξύ των πρώτων υποστηρικτών του Τραμπ, είχε προσφερθεί να παραιτηθεί λόγω της έντασης που δημιουργήθηκε μεταξύ τους μετά από την απόφασή του.

Διαφήμιση