Γαλλία: Παραιτήθηκε λόγω περικοπών ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Γαλλία: Παραιτήθηκε λόγω περικοπών ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων

Ιστορική και χωρίς προηγούμενο χαρακτηρίζεται για τη Γαλλία η αιφνιδιαστική παραίτηση του αρχηγού των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας, στρατηγού Πιερ Βιλιέ, διαμαρτυρόμενες για τις περικοπές που ζητά ο νεοεκλεγείς πρόεδρος Εμμάνουελ Μακρόν.

Διαφήμιση

Ο Πρόεδρος Μακρόν από το υπουργείο Άμυνας, όπως και από όλα τα υπουργεία, προκειμένου να τηρήσει τις ευρωπαϊκές δεσμεύσεις για το όριο του 3% στο έλλειμμα του δημόσιου προϋπολογισμού.
Για το στρατό οι περικοπές για φέτος θα κυμανθούν σε 850 εκατομμύρια ευρώ. Η αντίδραση του στρατηγού Πιερ Βιλιέ υπήρξε άμεση, εξηγώντας ενώπιον των βουλευτών, τις ανάγκες του στρατού και λέγοντας πως είναι απαγορευτικές περαιτέρω περικοπές.

Διαβάστε  Ελλάδα και Ιταλία απέτρεψαν ευρω-ρωσική σύρραξη

Άμεση και σκληρή ήταν και η αντίδραση του Εμμανουέλ Μακρόν, ο οποίος υπενθύμισε ότι αυτός είναι ο επικεφαλής και δεν έχει ανάγκη από υποδείξεις και πιέσεις και εφ’ όσον υπάρχει διαφωνία ανάμεσα στον Πρόεδρο και τον Αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, ο δεύτερος είναι που απομακρύνεται.

Στα εξήντα ένα του χρόνια ο στρατηγός Πιερ Βιλιέ δεν υπέκυψε στο μπρα ντε φερ με τον Μακρόν και απερχόμενος εξήγησε ότι με τις εν λόγω περικοπές δεν θα ήταν σε θέση να εξασφαλίσει την εύρυθμη λειτουργία του στρατού, την προστασία των Γάλλων και της Γαλλίας τόσο στο εσωτερικό όσο και το εξωτερικό.

Διαβάστε  Διπλό διάβημα της Ελλάδας στην Τουρκία και "κίτρινη κάρτα"

Διαφήμιση