Το Ιράν ετοιμάζει χαλινάρι για τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Το Ιράν ετοιμάζει χαλινάρι για τις ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή

Επιταχύνει η Τεχεράνη την προετοιμασία και ψήφιση νομοσχεδίου αντικυρώσεων στις ΗΠΑ μετά από την ανακοίνωση από την Ουάσινγκτον νέων κυρώσεων σε βάρος 18 προσώπων και εταιριών λόγω του πυραυλικού προγράμματος της χώρας, αν και ο Λευκός Οίκος είχε ανακοινώσει νωρίτερα ότι το Ιράν συμμορφώνεται με τη συμφωνία των έξι για το πυρηνικό του πρόγραμμα.

Διαφήμιση

Η ιρανική κρατική τηλεόραση ανέφερε ότι 211 βουλευτές από τους 290 του Κοινοβουλίου υποστήριξαν το νομοσχέδιο στη συνεδρίαση της Τρίτης, που προβλέπει δράσεις για τον περιορισμό της αμερικανικής παρουσίας και ενεργειών στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε  Αιγαίο: Πολλές παραβιάσεις, χαμηλή προκλητικότητα, το μήνυμα της Τουρκίας

Οι λεπτομέρειες του νομοσχεδίου θα εκπονηθούν τις επόμενες εβδομάδες, μετά από τις οποίες θα μεταβεί στο Συμβούλιο Φυλακών της Επανάστασης για επικύρωση, όπως όλοι οι νόμοι στο Ιράν.

Η εξέλιξη ακολουθεί την απόφασης της αμερικανικής κυβέρνησης ήρθε μια μέρα μετά τη διοίκηση του Trump είπε στο Κογκρέσο ότι το Ιράν θα αντιμετωπίσει συνέπειες για την παραβίαση του «πνεύματος» της πυρηνικής συμφωνίας με τις παγκόσμιες δυνάμεις. (ΑΡ)

Διαβάστε  Νέα εμπλοκή στις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας: Κατέρρευσαν οι στρατηγικές συνομιλίες

Διαφήμιση