Μετάσταση της κρίσης στο Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι: Παρενόχλησαν δυο φορές τον Παυλόπουλο

Παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου το αεροσκάφος του προέδρου της Δημοκρατίας και το ελικόπτερο του υπουργού Εθνικής Άμυνας

Μετάσταση της κρίσης στο Αιγαίο θέλουν οι Τούρκοι: Παρενόχλησαν δυο φορές τον Παυλόπουλο

Τη στρατηγική της κλιμάκωσης και διεύρυνσης των ανοιχτών μετώπων επέλεξε τελικά η Άγκυρα, πιστή στο ρόλο του ταραξία της περιοχής, καθώς μετά το συμπαγές ευρωπαϊκόατλαντικό μέτωπο που συνάντησαν οι τουρκικές προκλήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ, σήμερα επιλέγει να προκαλέσει την Ελλάδα παρενοχλώντας το αεροσκάφος του προέδρου της Δημοκρατίας και το ελικόπτερο του υπουργού Άμυνας πάνω από το Αγαθονήσι.

Διαφήμιση

Η Άγκυρα, όπως είχε ανακοινώσει από χθες, μετά το Εθνικό Συμβούλιο του οποίου προήδρευσε ο Ταγίπ Ερντογάν, έστειλε τον υπουργό Εξωτερικών Μελβούτ Τσαβούσογλου στα κατεχόμενα, απαντώντας σε επίσκεψη του Νίκου Κοτζιά στην Κύπρο. Τον Τούρκο ΥΠΕΞ θα διαδεχθεί ο Τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ ο οποίος θα βρεθεί στα κατεχόμενα για να γιορτάσει την μαύρη επέτειο εισβολής του Αττίλα, επιδεικνύοντας σαφή αδιαλλαξία και αλυτρωτισμό.

Διαβάστε  Στους 16 οι νεκροί στο Αγαθονήσι, επτά παιδιά

Οι κινήσεις της Άγκυρας αν και αποτελούν σαφή κλιμάκωση της έντασης ήταν εν πολλοίς αναμενόμενες και κινούνται εντός του συνηθισμένου -σε τέτοιες καταστάσεις- modus operandi που έχουν διαμορφώσει.

Την ίδια στιγμή στο Αιγαίο χειριστές τουρκικών ραντάρ επιχείρησαν να επικοινωνήσουν με το αεροσκάφος και προειδοποίησαν ότι παραβιάζει τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Διαβάστε  Αιγαίο: Νέες παραβιάσεις, χαμηλή προκλητικότητα

Στη συνέχεια επανέλαβαν την γνωστή προκλητική τους τακτική, επικοινωνώντας με το Σινούκ της Αεροπορίας Στρατού, στο οποίο επέβαιναν εκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Πάνος Καμμένος και η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι Τούρκοι προειδοποίησαν εκ νέου ότι η πορεία του ελληνικού ελικοπτέρου βρισκόταν εντός του τουρκικού FIR, παρά το ότι κατευθυνόταν προς το Φαρμακονήσι και το Αγαθονήσι, όπου οι κ.κ Παυλόπουλος και Καμμένος επισκέφθηκαν τα φυλάκια των ακριτικών νησιών.

Διαβάστε  Στους 14 οι νεκροί από ναυάγιο ανοικτά του αγαθονησίου

Διαφήμιση