• Τελευταία
  • Trending
  • All

Η Moody’s κόβει την προοπτική του Κατάρ

5 Ιουλίου 2017

Δικαστική νίκη Χάρβαρντ κατά Τραμπ για την εγγραγή ξένων φοιτητών

23 Μαΐου 2025

Beta Weekender: Οι δασμοί έβαλαν τέλος στο ράλι

23 Μαΐου 2025

Η ΕΕ δεν σφίγγει το χαλινάρι στους τραπεζίτες… για να αντέξουν τον Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Οι εισαγωγές των ΗΠΑ και της ΕΕ από την Κίνα βουλιάζουν

23 Μαΐου 2025
ναρκοπέδιο

Η κυβέρνηση οδηγεί σε ναρκοπέδιο ΜμΕ και ασφαλιστικές με την υποχρεωτική ασφάλιση

23 Μαΐου 2025
Το κτίριο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Η Ευρώπη θα μιλήσει μετά τις 18:00 για τους δασμούς Τραμπ

23 Μαΐου 2025

Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

23 Μαΐου 2025

Επιχειρηματικότητα και καινοτομία στο επίκεντρο του πρώτου ΟΠΑΠ Forward TALKS

23 Μαΐου 2025
A businessman stands at a border checkpoint at night, with flashing lights highlighting the significance of digital trade and evolving economic regulations in a global context.

Οι κρίσιμες ημερομηνίες για το β εξάμηνο του 2025

23 Μαΐου 2025

OB Streem: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Θρασύβουλος Θ. Μακιός

23 Μαΐου 2025

MAD VMA 2025 από την ΔΕΗ: Ένα Kick-Off Party που… ηλέκτρισε την Αθήνα

23 Μαΐου 2025

Τελειώνει η διαρθρωτική υστέρηση της Ευρώπης;

23 Μαΐου 2025

Η Euroxx βλέπει άνοδο 15% για ΔΑΑ

23 Μαΐου 2025

Cashflex: Νέα θυγατρική της Printec στην Ελλάδα

23 Μαΐου 2025

Alpha Bank: Πολλαπλές διακρίσεις στα PR Awards 2025

23 Μαΐου 2025

ΙΚΤΙΝΟΣ: Δυναμική παρουσία στις αγορές της ΝΑ Ασίας και της Μ. Ανατολής

23 Μαΐου 2025

Λιανεμπόριο: Στα 16,17 δισ. ευρώ ο τζίρος στο α’ τρίμηνο

23 Μαΐου 2025

Τα 17 εδάφη χωρίς πλήρη κυριαρχία στον σημερινό κόσμο

23 Μαΐου 2025

Το δολάριο σε τροχιά εβδομαδιαίων απωλειών άνω του 1%

23 Μαΐου 2025

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Συνεχίζεται ο διάλογος ΗΠΑ–Κίνας εν μέσω τεχνολογικής και γεωπολιτικής έντασης

23 Μαΐου 2025
Piraeus logo rebranding 2024

Διεθνής Διάκριση για τις Υπηρεσίες Θεματοφυλακής της Πειραιώς

23 Μαΐου 2025
  • CM’s Asia Power Index by Lowy Institute
  • Live εικόνα του Covid 19 στην Ελλάδα και τον κόσμο
Σάββατο, 24 Μαΐου, 2025
Crisismonitor.gr
  • Είσοδος
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • Crisis Zone
  • Sparks of Crisis
  • ΑΜΥΝΑ & ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑ
  • Πολιτική & Οικονομία
  • On the Radar
    • Analytics
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Crisismonitor.gr
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
Αρχική Crisis Zone

Η Moody’s κόβει την προοπτική του Κατάρ

NewsRoomΑπόNewsRoom
5 Ιουλίου 2017
Στις Crisis Zone, The Wire, Πολιτική & Οικονομία
Χρόνος ανάγνωσης27 mins read
17 0
0
47
SHARES
Share on FacebookShare on TwitterShare on LinkedInEmail this article

Την επί τα χείρω αναθεώρηση των προοπτικών του Κατάρ σε αρνητικές από σταθερές ανακοίνωσε η Moody’s, επιβεβαιώνοντας τις μακροπρόθεσμες αξιολογήσεις και των μη εξασφαλισμένων χρεών στο Aa3.

Το πλαίσιο αξιολόγησης των προοπτικών αλλάζει αρνητικά καθώς νέοι οικονομικοί και χρηματοοικονομικοί κίνδυνοι που προκύπτουν από τη συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και μιας ομάδας χωρών, συμπεριλαμβανομένων των γειτόνων του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC) Μπαχρέιν (Ba2 αρνητικό), Σαουδική Αραβία Και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (UAE, Aa2 σταθερά). Κατά την άποψη του Moody, η πιθανότητα μιας παρατεταμένης περιόδου αβεβαιότητας μέχρι το 2018 έχει αυξηθεί και η ταχεία επίλυση της διαμάχης είναι απίθανο κατά τους προσεχείς μήνες, γεγονός που συνεπάγεται τον κίνδυνο να επηρεαστούν αρνητικά τα βασικά πιστωτικά μόρια του Κατάρ.

Η επιβεβαίωση της πιστοληπτικής ικανότητας στο Aa3 λαμβάνει υπόψη μια σειρά πιστωτικών πλεονεκτημάτων που ενσωματώνονται στο πιστωτικό προφίλ του Κατάρ και αντικατοπτρίζει την άποψη του Moody’s ότι η αξιοσημείωτη καθαρή θέση ενεργητικού της κυβέρνησης του Κατάρ και τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα πλούτου θα συνεχίσουν να παρέχουν σημαντική στήριξη στο πιστωτικό προφίλ των κρατικών ομολόγων επί του παρόντος.

Σχετικάθέματα

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025

Η “τελική λύση” πίσω από το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα

22 Μαΐου 2025

Η αξιολόγηση ισχύει επίσης για την υποστηριζόμενη ανώτερη μη εξασφαλισμένη σειρά του SoQ Sukuk A Q.S.C., για την οποία η προοπτική μεταβλήθηκε σε αρνητική από σταθερή και η βαθμολογία επιβεβαιώθηκε στο Aa3.

Τα μακροπρόθεσμα ομόλογα και τα ανώτατα όρια καταθέσεων σε ξένο νόμισμα του Κατάρ παραμένουν αμετάβλητα στην Aa3 και τα όρια βραχυπρόθεσμων ομολόγων σε ξένο νόμισμα και καταθέσεων παραμένουν αμετάβλητα στην P-1. Τα μακροπρόθεσμα ομόλογα του ομολόγου του τοπικού νομίσματος και των καταθετικών ορίων των χωρών του Κατάρ παραμένουν επίσης αμετάβλητα στο Aa3.

Το σκεπτικό της υποβάθμισης των προοπτικών

Η συνεχιζόμενη διαμάχη μεταξύ του Κατάρ και ενός συνασπισμού χωρών, μεταξύ των οποίων και τρεις από τους γείτονές του (Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ και Μπαχρέιν), καθώς και μερικά άλλα αραβικά έθνη, συμπεριλαμβανομένης της Αιγύπτου (σταθερή Β3), είναι απίθανο να επιλυθεί σύντομα από την άποψη του Moody’s. Οι χώρες συνασπισμού έχουν θεσπίσει μια σειρά μέτρων όπως η αποσύνδεση των διπλωματικών σχέσεων, η παύση της ξηράς, οι θαλάσσιες και αεροπορικές συνδέσεις και η απέλαση των υπηκόων του Κατάρι από τις χώρες τους. Επιπλέον, έχουν υποβάλει κατάλογο 13 αιτημάτων ως προϋπόθεση για την κατάργηση αυτών των ενεργειών. Οι δημόσιες ανταλλαγές μεταξύ των διαφόρων μερών τις τελευταίες εβδομάδες και προηγούμενες περιόδους αυξημένων εντάσεων μεταξύ του Κατάρ και άλλων χωρών του ΣΣΚ δείχνουν ότι μια γρήγορη λύση είναι απίθανο και ότι το αδιέξοδο μπορεί να συνεχιστεί για κάποιο χρονικό διάστημα.

Ανάλογα με τη διάρκεια και την ενδεχόμενη περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων, η αντιπαλότητα θα μπορούσε να επηρεάσει αρνητικά την οικονομική και δημοσιονομική ισχύ του Κατάρ.

Εάν δεν υπάρξει ταχεία λύση, η οικονομική δραστηριότητα ενδέχεται να παρεμποδιστεί από τα μέτρα που έχουν επιβληθεί μέχρι στιγμής. Ενώ οι εξαγωγές υδρογονανθράκων του Κατάρ δεν επηρεάζονται σε αυτό το στάδιο, έχουν αναφερθεί διαταραχές σε ορισμένες εξαγωγές μη υδρογονανθράκων και αναγκαστική παύση παραγωγής ηλίου. Ο τερματισμός των απευθείας πτήσεων μεταξύ του Κατάρ και των χωρών συνασπισμού θα επηρεάσει το εμπόριο υπηρεσιών σε τομείς όπως η παροχή συμβουλών και ο τουρισμός. Αυτό πιθανότατα θα επηρεάσει επίσης την κερδοφορία των επιχειρήσεων, συμπεριλαμβανομένων κυβερνητικών ή συνδεδεμένων με την κυβέρνηση οντοτήτων όπως η Qatar Airways.

Η Moody’s πιστεύει ότι μια παρατεταμένη περίοδος αβεβαιότητας θα επηρεάσει αρνητικά το κλίμα των επιχειρήσεων και των ξένων επενδυτών και θα μπορούσε επίσης να επηρεάσει τα σχέδια μακροπρόθεσμης διαφοροποίησης της κυβέρνησης για τη θέση της χώρας ως κόμβου για την εναέρια κυκλοφορία, τον τουρισμό, τις ιατρικές υπηρεσίες, Υψηλότερη αντίληψη κινδύνου μεταξύ των ξένων επενδυτών.

Η ασθενέστερη οικονομική δραστηριότητα θα μπορούσε επίσης να οδηγήσει σε επιδείνωση της ποιότητας του ενεργητικού του τραπεζικού συστήματος και, μαζί με μια κλιμάκωση που συνεπάγεται κυρώσεις κατά του χρηματοπιστωτικού τομέα, θα μπορούσε να απαιτήσει μια ενίσχυση της κρατικής υποστήριξης ρευστότητας. Καμία τέτοια κυβέρνηση δεν έχει εφαρμοστεί μέχρι σήμερα και οι δραστηριότητες στο τραπεζικό σύστημα έχουν επανέλθει στην κανονικότητα μετά από μερικές ημέρες αστάθειας όταν ανακοινώθηκαν τα μέτρα εναντίον της χώρας.

Εκτός από τα αυξανόμενα παγκόσμια επιτόκια, το κόστος χρηματοδότησης για την κυβέρνηση και άλλους εκδότες με βάση το Κατάρ θα αυξηθεί περαιτέρω και ο ισολογισμός της κυβέρνησης θα επιδεινωθεί γρηγορότερα σε ένα σενάριο παρατεταμένου αδιεξόδου που θα επεκταθεί και στο 2018. Ο κυρίαρχος δεν έχει εξωτερικές αναχρηματοδοτικές ανάγκες Έως το 1ο τρίμηνο του 2018, όταν εκδόθηκε ποσό $ 2 δισεκατομμυρίων από την εταιρεία SoQ Sukuk A QSC Θα ωριμάσουν, αλλά οι επιχειρήσεις – συμπεριλαμβανομένων των οντοτήτων που σχετίζονται με την κυβέρνηση – και οι τράπεζες αντιμετωπίζουν περισσότερες σημαντικές εξαγορές κατά τους επόμενους 12 μήνες.

Εκτός από τα ομόλογα και τα sukuk, η Moody’s εκτιμά ότι οι συνολικές βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις ανέρχονται σε πάνω από 115 δισεκατομμύρια δολάρια (68% του ονομαστικού ΑΕΠ προβλέπεται για το 2017), εκ των οποίων περίπου το ένα τρίτο υπολογίζεται ότι οφείλεται στους πιστωτές του ΣΣΚ. Η Moody’s εκτιμά ότι περίπου τα μισά από αυτά αντιπροσωπεύονται από καταθέσεις μη κατοίκων και οι κίνδυνοι ανατροπής θα αυξηθούν σε ένα σενάριο περαιτέρω κυρώσεων από το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Σκεπτικό για τη διατήρηση της αξιολόγησης

Η επιβεβαίωση της διαβάθμισης λαμβάνει υπόψη ένα αριθμό πιστωτικών πλεονεκτημάτων που ενσωματώνονται στο πιστωτικό προφίλ του Κατάρ, συμπεριλαμβανομένης της σημαντικής καθαρής θέσης του ενεργητικού της κυβέρνησης και των εξαιρετικά υψηλών επιπέδων πλούτου. Η Moody’s αναγνωρίζει επίσης ότι, όσο δεν διαταράσσονται οι εξαγωγές υδρογονανθράκων, η συνεχιζόμενη διαμάχη δεν θα επηρεάσει τη συντριπτική πλειοψηφία των εισπράξεων από συναλλαγματικές διαφορές στο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών και το μεγαλύτερο μέρος των δημόσιων εσόδων.

Η κυβέρνηση έχει σημαντικά αποθέματα περιουσιακών στοιχείων, συμπεριλαμβανομένων περίπου 35 δισ. Δολ. Σε καθαρά διεθνή αποθεματικά στην Κεντρική Τράπεζα του Κατάρ και πάνω από 300 δισ. Δολάρια ενεργητικού που διαχειρίζεται το QIA. Πιθανόν να συνεχίσουν να αυξάνονται σε ονομαστικούς όρους και η καθαρή θέση του ενεργητικού της κυβέρνησης, υπολογιζόμενη ως συνολικό ενεργητικό της QIA, μείον το εκκρεμές δημόσιο χρέος, θα παραμείνει πάνω από το 100% του ΑΕΠ κατά τα επόμενα έτη. Ωστόσο, η διαφάνεια στο QIA είναι ασθενέστερη από ό, τι για τα περισσότερα άλλα κρατικά επενδυτικά ταμεία στην περιοχή και παγκοσμίως και υπάρχει πολύ περιορισμένη προβολή όσον αφορά το μέγεθος, τη σύνθεση και τη ρευστότητα αυτών των περιουσιακών στοιχείων. Επιπλέον, ο υπολογισμός αυτός καθαρού ενεργητικού αποκλείει το ευρύτερο χρέος του δημόσιου τομέα, το οποίο ήταν κοντά στο 30% του ΑΕΠ από το 2016, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Moody’s.

Ωστόσο, η Moody’s πιστεύει ότι οι πόροι της κυβέρνησης μαζί με τα ρευστά στοιχεία του εξωτερικού στο τραπεζικό σύστημα – τα οποία ανήλθαν σε περίπου 30 δισεκατομμύρια δολάρια τον Μάιο, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του οίκου αξιολόγησης – παρέχουν ένα ισχυρό αντισταθμιστικό όπλο έναντι των κινδύνων ανατροπής που περιγράφονται παραπάνω Το καθεστώς συναλλαγματικών ισοτιμιών.

Τέλος, τα εξαιρετικά υψηλά επίπεδα πλούτου του Κατάρ και ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη υδρογονανθράκων παγκοσμίως, μαζί με την ηγετική θέση του Κατάρ στην παγκόσμια αγορά του υγροποιημένου φυσικού αερίου, είναι ακόμη πιο ισχυρά. Σύμφωνα με το ΔΝΤ, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ σε όρους αγοραστικής δύναμης διαμορφώθηκε σε 127.660 δολάρια το 2016, το οποίο είναι το υψηλότερο στο σύμπαν βαθμολόγησης της Moody’s. Αυτό μετριάζει τα αποτελέσματα της κοινωνικής σταθερότητας από την πρόσφατη πολιτική διαφωνία και τους συναφείς περιορισμούς στις εισαγωγές / τη δυνητική αύξηση των τιμών ορισμένων αγαθών και υπηρεσιών για τα νοικοκυριά.

Πως μπορεί να αλλάξει η αξιολόγηση

Οι αρνητικές προοπτικές αντανακλούν την άποψη του Moody, σύμφωνα με την οποία οι κίνδυνοι για το πιστωτικό προφίλ του Κατάρ είναι ριψοκίνδυνοι προς τα κάτω.

Τούτου λεχθέντος, η ταχεία επίλυση της συνεχιζόμενης πολιτικής διαμάχης, συνοδευόμενη από ταχεία άρση των κυρώσεων, θα μπορούσε ενδεχομένως να στηρίξει την επιστροφή σε μια σταθερή προοπτική. Επιπλέον, οι ακόλουθοι παράγοντες θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ανοδική πίεση αξιολόγησης: (1) σημαντική μείωση των εξωτερικών τρωτών σημείων μέσω χαμηλότερου εξωτερικού χρέους και συνέχιση της δημιουργίας εξωτερικών αποθεμάτων · (2) βελτιωμένη διαφάνεια σχετικά με το είδος των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων που κατέχει η κυβέρνηση, συμπεριλαμβανομένης της αποκάλυψης λεπτομερειών σχετικά με τη σύνθεση και το μέγεθος του ενεργητικού · (3) βελτιώσεις όσον αφορά την επικαιρότητα και το εύρος της διαθεσιμότητας των δεδομένων · Και (4) μια πιο διαφοροποιημένη οικονομική βάση.

Αντίστροφα, η Moody’s θα θεωρούσε τους ακόλουθους παράγοντες credit negatice:

  1. περαιτέρω κλιμάκωση της πολιτικής διαφοράς, με αποτέλεσμα την επιδείνωση της θέσης των δημόσιων οικονομικών, με αποτέλεσμα τη συνεχιζόμενη αύξηση των επιπέδων του δημόσιου χρέους σε αντίθεση με την τρέχουσα προσδοκία του Moody’s Τα επίπεδα του χρέους θα κορυφωθούν.
  2. σημάδια μιας αναδυόμενης κρίσης του δημοσιονομικού ή του ισοζυγίου πληρωμών, που οδηγεί σε ταχύτερη εξάντληση των δημοσιονομικών και των εξωτερικών αποθεμάτων και χαρακτηρίζεται από κερδοσκοπικές επιθέσεις κατά της σταθερής συναλλαγματικής ισοτιμίας ·
  3. κρυστάλλωση του μεγάλου ευρύτερου δημόσιου χρέους στον ισολογισμό της κυβέρνησης ·
  4. εάν το εγχώριο ή περιφερειακό πολιτικό περιβάλλον επιδεινωθεί, με αποτέλεσμα να διαταραχθεί η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου ή / και οι ξένες επενδύσεις στην οικονομία.

 

Κατάρ| Οικονομικοί Δείκτες

 

Εικόνα Τιμή Ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
GDP Growth Rate -1.5 % Mar/17 -2.1 -23.2 : 14.4 Quarterly
Unemployment Rate 0.1 % Mar/17 0.2 0.1 : 3.9 Quarterly
Inflation Rate 0.1 % May/17 0.6 -9.96 : 16.59 Monthly
Interest Rate 5 % Jun/17 5 1.53 : 5.85 Daily
Balance of Trade 10737 QAR Million May/17 9831 4795 : 98671 Monthly
Government Debt to GDP 47.6 % Dec/16 34.9 8.9 : 74.4 Yearly
Αγορές Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Currency 3.68  Jul/17 3.64 3.34 : 3.76 Daily
Stock Market 8896 points Jul/17 8937 6647 : 14350 Daily
Government Bond 10y 3.66 % Jun/17 3.62 2.38 : 3.78 Daily
ΑΕΠ Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
GDP Growth Rate -1.5 % Mar/17 -2.1 -23.2 : 14.4 Quarterly
GDP Annual Growth Rate 2.5 % Mar/17 1.7 -15.3 : 32.9 Quarterly
GDP 152 USD Billion Dec/16 165 0.3 : 206 Yearly
Gross Fixed Capital Formation 63085 QAR Million Mar/17 65746 57218 : 72260 Quarterly
GDP per capita 66415 USD Dec/16 67277 60460 : 72671 Yearly
GDP per capita PPP 132938 USD Dec/15 132120 108107 : 132938 Yearly
Gdp Constant Prices 197695 QAR Million Mar/17 200694 190227 : 205047 Quarterly
Αγορά Εργασίας Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Unemployment Rate 0.1 % Mar/17 0.2 0.1 : 3.9 Quarterly
Population 2.57 Million Dec/16 2.34 0.05 : 2.57 Yearly
Employed Persons 2105958  Mar/17 2052413 310291 : 2105958 Quarterly
Τιμές Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Inflation Rate 0.1 % May/17 0.6 -9.96 : 16.59 Monthly
Consumer Price Index CPI 108 Index Points May/17 108 92.3 : 109 Monthly
GDP Deflator 76.9 Index Points Dec/15 99.8 76.9 : 208 Yearly
Cpi Transportation 108 Index Points May/17 117 83.7 : 117 Monthly
Food Inflation -1.9 % May/17 -1.3 -3.4 : 5.93 Monthly
Inflation Rate Mom -0.6 % May/17 -0.2 -1.52 : 0.93 Monthly
Χρήμα Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Interest Rate 5 % Jun/17 5 1.53 : 5.85 Daily
Money Supply M0 61742 QAR Million May/17 63537 1186 : 91809 Monthly
Money Supply M1 129710 QAR Million May/17 133493 34436 : 137184 Monthly
Money Supply M2 520556 QAR Million May/17 525164 110881 : 531895 Monthly
Banks Balance Sheet 1313486 QAR Million May/17 1308090 9830 : 1313486 Monthly
Foreign Exchange Reserves 128035 QAR Million May/17 126659 1252 : 169104 Monthly
Deposit Interest Rate 2.4 % Dec/16 1.6 0 : 6.63 Yearly
Central Bank Balance Sheet 188469 QAR Million May/17 189716 1265 : 232663 Monthly
Loan Growth 9.9 % May/17 9.3 -14.9 : 75.6 Monthly
Εμπόριο Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Balance of Trade 10737 QAR Million May/17 9831 4795 : 98671 Monthly
Exports 20188 QAR Million May/17 18766 14445 : 124265 Monthly
Imports 9451 QAR Million May/17 8935 3911 : 28435 Monthly
Current Account 1086 QAR Million Mar/17 -6169 -8958 : 66727 Quarterly
Current Account to GDP -5.5 % Dec/16 8.4 -31 : 107 Yearly
Capital Flows 5300 QAR Million Mar/17 -8949 -227805 : 10813 Quarterly
Gold Reserves 26.58 Tonnes Mar/17 29.69 0.59 : 29.69 Quarterly
Crude Oil Production 619 BBL/D/1K Apr/17 621 545 : 865 Monthly
Foreign Direct Investment 1317 QAR Million Mar/17 939 -1744 : 3777 Quarterly
Terrorism Index 0.23  Dec/15 0 0 : 2.23 Yearly
Tourist Arrivals 2930 Thousand Dec/15 2826 309 : 2930 Yearly
Κεντρική Κυβέρνση Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Government Debt to GDP 47.6 % Dec/16 34.9 8.9 : 74.4 Yearly
Government Budget 16.1 % of GDP Dec/14 14.3 2.1 : 16.4 Yearly
Government Budget Value 123455 QAR Million Dec/14 105209 -6695 : 123455 Yearly
Government Spending 128190 QAR Million Dec/16 150476 1942 : 163227 Yearly
Government Revenues 336557 QAR Million Dec/14 336557 5884 : 342758 Yearly
Fiscal Expenditure 213102 QAR Million Dec/14 237549 2464 : 237549 Yearly
Credit Rating 87.42  : Monthly
Επιχειρήσεις Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Changes in Inventories 248 QAR Billion Dec/14 210 -544 : 4355 Yearly
Business Confidence 20.7  Dec/16 20.2 15.2 : 22.3 Quarterly
Competitiveness Index 5.23 Points Dec/17 5.3 4.58 : 5.38 Yearly
Competitiveness Rank 18  Dec/17 14 11 : 32 Yearly
Corruption Index 61 Points Dec/16 71 52 : 77 Yearly
Corruption Rank 31  Dec/16 22 19 : 38 Yearly
Ease of Doing Business 83  Dec/16 74 36 : 83 Yearly
Καταναλωτές Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Consumer Spending 143009 QAR Million Dec/16 131681 4509 : 143009 Yearly
Private Sector Credit 457206 QAR Million May/17 454520 4130 : 457206 Monthly
Consumer Confidence 184  Dec/16 184 182 : 186 Quarterly
Κατοικίες Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Building Permits 728  May/17 618 42 : 945 Monthly
Housing Index 277 Index Points Mar/17 277 267 : 311 Monthly
Φορολογία Τελευταία ημ/νια αναφ Προηγούμενο Εύρος Συχνότητα
Corporate Tax Rate 10 % Dec/16 10 10 : 35 Yearly
Personal Income Tax Rate 0 % Dec/16 0 0 : 0 Yearly
Social Security Rate 5 % Dec/16 15 5 : 15 Yearly
Social Security Rate For Companies 0 % Dec/16 0 0 : 0 Yearly
Social Security Rate For Employees 5 % Dec/16 15 5 : 15 Yearly

Σχετικά

Tags: Moody'sΚατάρΚρίση με το ΚατάρΜέση Ανατολή
Share19Tweet12Share3Send
NewsRoom

NewsRoom

ΣχετικάΆρθρα

On the Radar

Ο χρυσός ενισχύεται εν μέσω ανησυχιών για ΗΠΑ και Μέση Ανατολή

23 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Follow the… money ή τον Τραμπ… το ίδιο κάνει

22 Μαΐου 2025
Crisis Zone

Η “τελική λύση” πίσω από το σχέδιο Νετανιάχου για τη Γάζα

22 Μαΐου 2025
Επόμενο άρθρο
Benoit Coeure, executive board member of the European Central Bank (ECB), speaks during an interview with Reuters in Frankfurt February 12, 2014. REUTERS/Ralph Orlowski

Ο Κερέ πιέζει το Eurogroup για χρέος

Ένταση στο Αιγαίο, περισσότεροι πρόσφυγες στα νησιά

MostPopular

  • Δημοσκόπηση Metron: Οι χειρισμοί του Μαξίμου αποδίδουν- Δυστοπικό το τοπίο στην αντοπολίτευση

    164 shares
    Share 66 Tweet 41
  • Underdog: Οι κατασκευαστές μεθοδεύουν φάμπρικα Δημοσίων έργων χωρίς μελέτες στην Αθήνα!

    79 shares
    Share 32 Tweet 20
  • Νέος εκβιασμός Τραμπ σε ΕΕ με 50% δασμούς και στην Apple με 25%

    55 shares
    Share 22 Tweet 14
  • Ο Σι Ζινπίνγκ μπορεί να κερδίσει τον Τραμπ αρκεί να… παίξει the long game

    50 shares
    Share 20 Tweet 13
  • Υποχωρεί το brent – φόβοι για υπερπροσφορά και γεωπολιτική ένταση

    47 shares
    Share 19 Tweet 12

Find Us on Facebook

Διαφήμιση
Crisis Monitor logo

Αποκωδικοποιούμε τις Ειδήσεις | Συλλέγουμε Πληροφορίες | Παράγουμε Πληροφόρηση

Το Crisis Monitor είναι το μοναδικό ελληνικό portal Στρατηγικής Πληροφόρησης και Εκτίμησης Κινδύνου. Σκοπός είναι παρέχουμε το φακό ανάλυσης των γεγονότων και τα εργαλεία για τη λήψη αποφάσεων

Information
  • Ποιοί είμαστε
  • Διαφήμιση
  • Όροι χρήσης και Πολιτική απορρήτου
  • Επικοινωνία
  • Πολιτική Cookies
  • Δήλωση Απορρήτου
Road Map
  • The Wire
  • Crisis Zone
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
  • Spotlight

© 2018 Crisis Monitor- All rights Reserved-Designed by Crisis Labs, a Crises Zone Unit

Καλωσήλθατε ξανα!

Εισέλθετε στον λογαριασμό σας

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Ανακτήστε τον κωδικό σας

Συμπληρώστε τις πληροφορίες για να ανακτήσετε τον κωδικό σας

Είσοδος

Add New Playlist

Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies

Για να παρέχουμε την καλύτερη εμπειρία, εμείς και οι συνεργάτες μας χρησιμοποιούμε τεχνολογίες όπως τα cookies για την αποθήκευση ή/και την πρόσβαση σε πληροφορίες συσκευών. Η συγκατάθεση για τις εν λόγω τεχνολογίες θα επιτρέψει σε εμάς και στους συνεργάτες μας να επεξεργαστούμε δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα, όπως συμπεριφορά περιήγησης ή μοναδικά αναγνωριστικά σε αυτόν τον ιστότοπο και να προβάλλουμε (μη) εξατομικευμένες διαφημίσεις. Η μη συγκατάθεση ή η ανάκληση της συγκατάθεσης μπορεί να επηρεάσει αρνητικά ορισμένες λειτουργίες και δυνατότητες.

Κάντε κλικ παρακάτω για να δώσετε τη συγκατάθεση ως προς τα ανωτέρω ή για να κάνετε επιμέρους επιλογές. Οι επιλογές σας θα εφαρμοστούν μόνο σε αυτόν τον ιστότοπο. Μπορείτε να αλλάξετε τις ρυθμίσεις σας οποιαδήποτε στιγμή, συμπεριλαμβανομένης της ανάκλησης της συγκατάθεσής σας, χρησιμοποιώντας τις εναλλαγές στην Πολιτική Cookies ή κάνοντας κλικ στο κουμπί διαχείρισης συγκατάθεσης στο κάτω μέρος της οθόνης.

Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Διαχείριση Συγκατάθεσης Cookies
Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιστοποιούμε τον ιστότοπό μας και τις υπηρεσίες μας.
Λειτουργικά Πάντα ενεργό
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απολύτως απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της δυνατότητας χρήσης συγκεκριμένης υπηρεσίας που ζητείται ρητά από τον συνδρομητή ή τον χρήστη ή με αποκλειστικό σκοπό τη μετάδοση επικοινωνίας μέσω δικτύου ηλεκτρονικών επικοινωνιών.
Προτιμήσεις
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση είναι απαραίτητη για τον νόμιμο σκοπό της αποθήκευσης προτιμήσεων που δεν ζητούνται από τον συνδρομητή ή τον χρήστη.
Στατιστικά
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για στατιστικούς σκοπούς. Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση που χρησιμοποιείται αποκλειστικά για ανώνυμους στατιστικούς σκοπούς. Χωρίς κλήτευση, η εθελοντική συμμόρφωση εκ μέρους του Παρόχου Υπηρεσιών Διαδικτύου ή πρόσθετες καταγραφές από τρίτο μέρος, οι πληροφορίες που αποθηκεύονται ή ανακτώνται για το σκοπό αυτό από μόνες τους δεν μπορούν συνήθως να χρησιμοποιηθούν για την αναγνώρισή σας.
Εμπορικής Προώθησης
Η τεχνική αποθήκευση ή πρόσβαση απαιτείται για τη δημιουργία προφίλ χρηστών για την αποστολή διαφημίσεων ή για την καταγραφή του χρήστη σε έναν ιστότοπο ή σε διάφορους ιστότοπους για παρόμοιους σκοπούς εμπορικής προώθησης.
Στατιστικά

Εμπορικής Προώθησης

Λειτουργίες
Πάντα ενεργό

Πάντα ενεργό
Διαχείριση επιλογών Διαχείριση υπηρεσιών Manage {vendor_count} vendors Διαβάστε περισσότερα για αυτούς τους σκοπούς
Διαχείριση επιλογών
{title} {title} {title}
Κανένα αποτέλεσμα
Δείτε όλα τα αποτελέσματα
  • The Wire
  • Crisis Zone
    • Ελληνική κρίση
    • Trump-effect
    • Τρομοκρατία
  • Πολιτική & Οικονομία
  • Αναδυόμενες Κρίσεις
    • Ελληνοτουρκικά
    • Κυπριακό
    • Κρίση ΗΠΑ-Ρωσίας
  • Αμυνα & Διπλωματία
  • On the Radar
    • Αγορές
    • Τράπεζες
    • Επιχειρήσεις
  • Spotlight
  • Βαλκάνια

Copyright © 2016-2021 Crisis Monitor | A Crises Zone Unit

Για να συνεχίσετε να διαβάζετε δωρεάν το περιεχόμενο στο Crisismonitor.gr απενεργοποιήστε το πρόσθετό που εμποδίζει την προβολή διαφημίσεων.
Please disable the ad blocker in order to continue viewing free content on Crisismonitor.gr