Σαουδική Αραβία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Μέκκα

Σαουδική Αραβία: Απετράπη τρομοκρατική επίθεση στη Μέκκα

Τρομοκρατική επίθεση στη Μέκκα με Μεγάλο Τζαμί απέτρεψαν οι δυνάμεις ασφαλείας και οι υπηρεσίες πληροφοριών της Σαουδικής Αραβίας, την Παρασκευή.

Διαφήμιση

Ο βομβιστής αυτοκτονίας κατάφερε να πυροδοτήσει τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί όταν οι αρχές περικύκλωσαν το κτίριο στο οποίο βρισκόταν. Οι αρχές της Σαουδικής Αραβίας δεν έδωσαν περισσότερες λεπτομέρειες για την επίθεση και τους δράστες.

Διαβάστε  Πιο κοντά Σαουδική Αραβία και Ισραήλ

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Μέκκα είναι ο πλέον ιερός τόπος των μουσουλμάνων και αυτές τις ημέρες είναι γεμάτη με εκατομμύρια πιστούς λόγω του εορτασμού του Ραμαζανιού.

Η Σαουδική Αραβία αν και σουνιτική έχει γίνει στόχος τζιχαντιστών γιατί συμμετέχει στη διεθνή συμμαχία των ΗΠΑ κατά της τρομοκρατίας. Το Ιράν κατηγόρησε επίσης τη Σαουδική Αραβία και τις ΗΠΑ ότι υποκινούν το Ισλαμικό Κράτος και ότι έχουν ευθύνες για τη διπλή επίθεση στην Τεχεράνη, τις οποίες αρνήθηκαν.

Διαβάστε  Λίβανος: Το χαμένο(;) στοίχημα της Σαουδικής Αραβίας

[graphiq id=»FnysK9WziZ» title=»Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στη Σαουδική Αραβία» width=»700" height=»575" url=»https://sw.graphiq.com/w/FnysK9WziZ» frozen=»true»]

Διαφήμιση