Το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετράει τη δυναμική του

Το Χρηματιστήριο της Αθήνας μετράει τη δυναμική του

Σε φάση κατοχύρωσης κερδών από το πρόσφατο ανοδικό ράλι που προηγήθηκε αλλά και ακολούθησε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης εισέρχεται το Χρηματιστήριο της Αθήνας, τάση που ωστόσο δεν βρίσκει ανταπόκριση στην αγορά ομολόγων, όπου καταγράφονται ενδείξεις σταθεροποίησης.

Διαφήμιση

Ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε απώλειες 1,03% διαμορφούμενος στη λήξη της συνεδρίασης στις 814,81 μονάδες με αρνητικούς πρωταγωνιστές τις τραπεζικές μετοχές, ελλείψει ειδήσεων για το χρέος. Παρά την πτώση ο ΓΔ δεν διέσπασε την περιοχή στήριξης των 812 μονάδων η ανθεκτικότητα της οποίας καθώς και της ανοδικής τάσης θα κριθεί στη συνεδρίαση της Παρασκευής. Αν η αγορά διατηρηθεί πάνω από τρέχοντα επίπεδα τότε η ανοδική δυναμική μετατρέπεται σε μεσοπρόθεσμη ανοδική τάση και εμπεδώνεται, ανοίγοντας το δρόμο για νέες εισροές κεφαλαίων.

Διαβάστε  Ο Τραμπ σκότωσε τη συμφωνία με το Ιράν, για τις αγορές ήταν απλά Τρίτη

Στο ταμπλό, η Alpha Bank έχασε το 4,15% της αξίας της, η Eurobank υπέστη πτώση 5,15% και η Εθνική τράπεζα βυθίστηκε σε ποσοστό 3,82%. Η αξία των συναλλαγών ενισχύθηκε σε σχέση με τη χθεσινή μέρα και διαμορφώθηκε στα 85 εκατ. ευρώ. Αύριο, Παρασκευή, θυμίζουμε αναμένεται η αξιολόγηση της Μoody’s για την ελληνική οικονομία.

Διαβάστε  Το big short της QCM κατά της FF Group για τα faux στοιχεία

Διαφήμιση