Κόμει: Η κυβέρνηση Τραμπ λέει ψέμματα

Κόμει: Η κυβέρνηση Τραμπ λέει ψέμματα

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό βάζει ο πρώην διευθυντής του FBI, Τζέιμς Κόμει, απαντώντας σε ερώτηση γερουσιαστή κατά την κατάθεσή του στην επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση Τραμπ λέει απλά ψέμματα μετά την απόλυσή του.

Διαφήμιση

Στην κατάθεσή του που μεταδίδεται ζωντανά από τα αμερικανικά δίκτυα ο Κόμει υπσοτήριξε ότι ξεκίνησε να κρατά υπόμνημα των συναντήσεών του με τον Ντόναλντ Τραμπ καθώς φοβήθηκε ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ενδεχομένως να έλεγε ψέμματα.

Διαβάστε  Ο Τραμπ αδειάζει τον Μακμάστερ για Ρωσία, φήμες για καρατόμησή του

Διαβάστε επίσης: Ο Κόμει χαλάει την τρομο-φιέστα Τραμπ, αλλάζει την ατζέντα

Υποστήριξε επίσης ότι η κυβέρνηση Τραμπ επέλεξε στρατηγικά να τον υποσκάψει και να τον δυσφημίσει μετά την απόλυσή του, την οποία ο ίδιος συσχετίζει με την άρνησή του να κλείσει την έρευνα για τις σχέσεις του επιτελείου του Ντόναλντ Τραμπ με Ρώσους αξιωματούχους ή/και κατασκόπους.

Διαβάστε  Νέες κυρώσεις από τις ΗΠΑ στο στενό περιβάλλον του Πούτιν

Παράλληλα ο Κόμει αρνήθηκε να σχολιάσει αν εκτιμά ότι στόχος των συναντήσεων του με τον Τραμπ ήταν η παρεμπόδιση της έρευνας του, υποστηρίζοντας ότι αυτό το θέμα δεν είναι ο κατάλληλος να το κρίνει. Η δήλωση αυτή αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο και προσθέτει στο ήδη βεβαρυμένο κλίμα, ενώ δεν αποκλείεται να αποτελέσει την αφορμή για την έναρξη νέας έρευνας για ενδεχόμενη προσπάθεια παρεμπόδισης έρευνας από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Διαβάστε  ΗΠΑ: 13 ποινικές διώξεις Ρώσων για εμπλοκή στις εκλογές

Διαφήμιση