Πιο κοντά Ελλάδα-Αίγυπτος λόγω… Κατάρ

Πιο κοντά Ελλάδα-Αίγυπτος λόγω… Κατάρ

Ελαφρώς ωφελημένη βγαίνει η Ελλάδα από την κρίση στο Κατάρ καθώς η Αίγυπτος υπέβαλλε αίτημα εκπροσώπησης από την ελληνική αντιπροσωπεία στη χώρα, μετά την απόφαση διακοπής των διμερών διπλωματικών σχέσεων Αιγύπτου-Κατάρ.

Διαφήμιση

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα του Αιγύπτιου ομολόγου του. Όπως ανακοίνωσε το ΥΠΕΞ, η Ελλάδα είναι στη διάθεση όλων των πλευρών, ώστε να συμβάλει με κάθε τρόπο προς όφελος της περιφερειακής συνεργασίας και σταθερότητας.

Διαβάστε  Τα "βασανιστήρια" του Πούτιν στους ξένους ηγέτες

Τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Κατάρ ανακοίνωσαν πως διακόπτουν η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, η Αίγυπτος, η Υεμένη, η κυβέρνηση της ανατολικής Λιβύης και οι Μαλδίβες, κατηγορώντας τη Ντόχα ότι αποσταθεροποιεί με τη δραστηριότητά της την περιοχή της Μέσης Ανατολής και ότι υποστηρίζει «τρομοκρατικές οργανώσεις», συμπεριλαμβανόμενης της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Διαβάστε  Υπόκωφα(;) μηνύματα Καμμένου στην Τουρκία με το... "εξπρές του Μεσονυχτίου"

Το Κατάρ κατηγόρησε τους γείτονές του στον Κόλπο ότι επιδιώκουν να το θέσουν υπό κηδεμονία και κατήγγειλε ως «αδικαιολόγητη» τη διακοπή των διπλωματικών σχέσεων

Διαφήμιση