Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στο Λονδίνο

Μαχητές του Ισλαμικού Κράτους ισχυρίζεται το πρακτορείο ειδήσεων της τρομοκρατικής οργάνωσης, Amaq, ότι ήταν οι τρεις άνδρες που αιματοκύλισαν το Λονδίνο το βράδυ του Σαββάτου.

Διαφήμιση

Το CNN και το Crisis Group επισημαίνουν, ωστόσο, ότι ο ISIS δεν παρέχει αποδείξεις για τη σύνδεσή του με τους δράστες της επίθεσης, ούτε video στο οποίο δηλώνουν την πίστη τους. Αντιστοίχως το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση σε καζίνο στη Μανίλα, στις Φιλιππίνες, η οποία αποδείχθηκε ότι πραγματοποιήθηκε από τζογαδόρο.

Διαβάστε  Λέστερ: Τέσσερις νεκροί από την έκρηξη

Εντύπωση προκαλεί ωστόσο ότι στην ανακοίνωση του Amaq για την ανάληψη της ευθύνης της επίθεσης στο Λονδίνο χρησιμοποιείται για πρώτη φορά η έννοια «απόσπασμα μαχητών».

«Ένα απόσπασμα μαχητών του Ισλαμικού Κράτους εκτέλεσε τη χθεσινή επίθεση στο Λονδίνο»,

αναφέρεται στην ανακοίνωση της οργάνωσης, η οποία εκδόθηκε το βράδυ της Κυριακής.

Η αναφορά σε απόσπασμα φαίνεται ότι εντάσσεται σε μια λογική κλιμάκωσης της απειλής και προσπάθειας εκφοβισμού, καθώς το Σάββατο ξεκίνησε η επιχείρηση των συμμαχικών δυνάμεων για την κατάληψη της Ράκκα, που αποτελεί τη ντε φάκτο πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία

Διαβάστε  Μεγάλη Βρετανία: Δηλητηριάστηκε Ρώσος πρώην διπλός πράκτορας

[graphiq id=»6LPVGqNdoGN» title=»Πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές οργανώσεις στη Μεγάλη Βρετανία από το 2000" width=»700" height=»795" url=»https://sw.graphiq.com/w/6LPVGqNdoGN» frozen=»true»]

Διαφήμιση