Επίθεση κοντά στη Γερμανική πρεσβεία στην Καμπούλ, πάνω από 80 νεκροί και 300 τραυματίες

Παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη στο κέντρο της πρωτεύουσας του Αφγανιστάν, Καμπούλ κοντά στη γερμανική πρεσβεία με αποτέλεσμα το θάνατο τουλάχιστον 80 ανθρώπων και τον τραυματισμό τουλάχιστον 300 ακόμη.

Διαφήμιση

Η τρομοκρατική επίθεση εκδηλώθηκε σε μια από τις πλέον ασφυκτικά φρουρούμενες περιοχές της Καμπούλ κοντά στα προεδρικά ανάκτορα και τις ξένες πρεσβείες. Οι αρχές του Αφγανιστάν δεν μπορούν να προσδιορίσουν τον στόχο καθώς αν και ήταν πολύ κοντά στη γερμανική πρεσβεία στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλά κυβερνητικά κτίρια και πρεσβείες.

Διαβάστε  Αφγανιστάν: Νέα επίθεση Ταλιμπάν, 95 νεκροί και 158 τραυματίες

Καμία τρομοκρατική οργάνωση δεν έχει αναλάβει ακόμη την ευθύνη της τρομοκρατικής επίθεσης, ενώ εκπρόσωπος Τύπου των Ταλιμπάν δήλωσε στο Reuters ότι και αυτοί ακόμα συγκεντρώνουν πληροφορίες.
[graphiq id=»6c7NEzhQJRb» title=»Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στο Αφγανιστάν» width=»700" height=»570" url=»https://sw.graphiq.com/w/6c7NEzhQJRb» frozen=»true»]

Η βία και οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Αφγανιστάν εντείνονται τον τελευταίο χρόνο, ενώ υπάρχουν πλέον ενδείξεις για περιορισμένη συνεργασία Ταλιμπάν-Ισλαμικού Κράτους σε περιοχές απ όπου διακινούνται ναρκωτικά.

Διαβάστε  Έκρηξη της παραγωγής οπίου-ηρωίνης στο Αφγανιστάν, ποιοί παίρνουν τα λεφτά

Μετά την απόσυρση των συμμαχικών δυνάμεων στο τέλος του 2014 οι Ταλιμπάν έχουν ανακτήσει χαμένο έδαφος και προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν και να εκδιώξουν την κυβέρνηση. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των ΗΠΑ οι Ταλιμπάν ελέγχουν πλέον το 40% της χώρας, ωστόσο η κυβέρνηση Ασράφ διατηρεί υπό τον έλεγχό της αστικά κέντρα.

[gra[graphiq id=»8WsAlOVn1yd» title=»Πιο θανατηφόρες τρομοκρατικές οργανώσεις στο Αφγανιστάν από το 2000" width=»700" height=»790" url=»https://sw.graphiq.com/w/8WsAlOVn1yd» frozen=»true»]

Διαβάστε  Λουτρό αίματος με 40 νεκρούς στο Αφγανιστάν

Διαφήμιση