Φιλιππίνες: Ο ISIS σφάζει άμαχους, βομβαρδίζει σε κατοικημένες περιοχές ο Ντουτέρτε

Φιλιππίνες: Ο ISIS σφάζει άμαχους, βομβαρδίζει σε κατοικημένες περιοχές ο Ντουτέρτε

Σφοδρές μάχες με υψηλό τίμημα σε αίμα μαίνονται στις Φιλιππίνες μεταξύ των κυβερνητικών δυνάμεων του προέδρου Ντουτέρτε και μαχητών του Ισλαμικού Κράτους που έχουν καταλάβει επαρχία της χώρας και έχουν υψώσει τη μαύρη σημαία τους.

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγο Ντουτέρτε προειδοποίησε ότι το Ισλαμικό Κράτος «είναι ήδη εδώ», όμως πρόσθεσε ότι εξακολουθεί να υπάρχει περιθώριο διαλόγου με τους αντάρτες στο νησί Μιντανάο για την επίλυση της κρίσης.
Ωστόσο το Ισλαμικό Κράτος κατέσφαξε 100 αμάχους υψώνοντας παράλληλα τη σημαία του και επιχειρώντας να ανακηρύξει σε ανεξάρτητη περιοχή μια ολόκληρη επαρχία.

Μετά από αυτά οι κυβερνητικές δυνάμεις του Ντουτέρτε βομβάρδισαν θέσεις των τζιχαντιστών με ελικόπτερα και βαρέα όπλα, οι οποίες όμως βρίσκονται μέσα σε πυκνοκατοικημένες πόλεις.

Διαβάστε  Frontex: Γυναίκες και παιδιά τρομοκράτες του ISIS, βρίσκονται στην Ευρώπη

Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε επεσήμανε ότι είναι διατεθειμένος να συνομιλήσει με τους αντάρτες της οργάνωσης Μάουτε που πολεμούν από την Τρίτη εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στην πόλη Μαράουι που βρίσκεται στο νησί Μιντανάο, στο νότιο τμήμα των Φιλιππίνων.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεχιζόμενη πολιορκία της πόλης από ισλαμιστές αντάρτες αποδεικνύει ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει ήδη παρουσία στις Φιλιππίνες.

«Το μήνυμά μου προς τους τρομοκράτες στην άλλη πλευρά είναι ότι εξακολουθούμε να μπορούμε να βρούμε μια λύση μέσω του διαλόγου», τόνισε ο κ. Ντουτέρτε μιλώντας σε στρατιώτες στην πόλη Ιλιγκάν, κοντά στη Μαράουι.

Διαβάστε  Τελικά ποιές χώρες και πως όπλισαν το Ισλαμικό Κράτος

Οι αρχές των Φιλιππίνων ανακοίνωσαν ότι υπάρχουν και αλλοδαποί μεταξύ των ισλαμιστών, ενώ ο απολογισμός των νεκρών από τις συγκρούσεις έχει αυξηθεί σε 46.

Ο Ρ. Ντουτέρτε κήρυξε στρατιωτικό νόμο σε ολόκληρο το νησί Μιντανάο λίγες ώρες αφού ισλαμιστές, που έχουν δηλώσει πίστη στο Ισλαμικό Κράτος, άρχισαν να σπέρνουν τον πανικό στην πόλη Μαράουι την Τρίτη.

Η προσπάθεια του ISIS να ελέγξει περιοχή που ανήκει στις Φιλιππίνες εντάσσεται στο ίδιο σχέδιο με τον εκτοπισμό των χριστιανών-κοπτών στην Αίγυπτο, καθώς η τρομοκρατική οργάνωση αναζητά νέα εδάφη με προσβάσεις στη θάλασσα και δίκτυα διακίνησης ανθρώπων και ναρκωτικών όπου φιλοδοξεί να μετακινήσει τα ηγετικά του στελέχη από τη Ράκα και τη Μσούλη οι οποίες θεωρούνται χαμένες.
[graphiq id=»3oxUdrG1Pg1" title=»Η παγκόσμια στρατηγική του Ισλαμικού Κράτους» width=»700" height=»530" url=»https://sw.graphiq.com/w/3oxUdrG1Pg1" frozen=»true»]

Διαβάστε  Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση στην Αγία Πετρούπολη

Διαφήμιση