Ο Κιμ πάτησε πάλι το κουμπί, αντίποινα από Ιαπωνία

Ο Κιμ πάτησε πάλι το κουμπί, αντίποινα από Ιαπωνία

Νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου πραγματοποίησε πριν από λίγη ώρα η Βόρειος Κορέα σύμφωνα με τις αμερικανικές και τις νοτιοκορεατικές ένοπλες δυνάμεις, ο οποίος εξερράγη στην ιαπωνική ΑΟΖ με αποτέλεσμα ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας να κάνει λόγο πλέον για αντίποινα.

Σύμφωνα με το CNN ο πύραυλος εκτοξεύθηκε από από την ανατολική ακτή της χώρας με κατεύθυνση προς τη θάλασσα της Ιαπωνίας, όπου και εξερράγη έχοντας διανύσει απόσταση 450 χιλιομέτρων. Η νέα αυτή κίνηση του Κιμ γιονγκ Ουν αποτελεί μια ακόμη πράξη κλιμάκωσης της έντασης στην κορεατική χερσόνησο.

Διαφήμιση

Οι διαρκείς προκλήσεις της Βορείου Κορέας ακολουθούν την σκλήρυνση της αμερικανικής πολιτικής, δια στόματος του Ντόναλντ Τραμπ, την παρέμβαση της Κίνας και μπαράζ ψηφισμάτων του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

Διαβάστε  Ο Τραμπ "πανηγυρίζει" για Κιμ

Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε λίγο μετά τη βολή ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, δήλωσε ότι η χώρα του μαζί με τις ΗΠΑ θα αναλάβουν συμπαγή δράση για την αντιμετώπιση της απειλής της Βορείου Κορέας. Η ρητορική αυτή παραπέμπει σε επικείμενο προληπτικό πλήγμα, το οποίο δεν έχουν απορρίψει οι ΗΠΑ, έχουν υποβαθμίσει όμως διπλωματικά και επικοινωνιακά.

Διαβάστε  Συνομιλίες υψηλού επιπέδου ΗΠΑ-Βορείου Κορέας

Άμεση ήταν η καταδίκη της δοκιμής από τη Νότιο Κορέα και την Ιαπωνία, ενώ αναμένονται αντίστοιχες παρεμβάσεις από τις ΗΠΑ, τον ΟΗΕ, ενώ πολλά θα κριθούν από τις διατυπώσεις που θα χρησιμοποιήσει στην ανακοίνωσή της η Ρωσία.

Η κατάσταση έχει περιπλακεί ιδιαίτερα καθώς υπάρχουν ενδείξεις προσέγγισης της Μόσχας με την Πιονγιάνγκ με την εγκαινίαση νέας πορθμειακής γραμμής.

Διαβάστε  Ενδείξεις επίσκεψης του Κιμ στην Κίνα

[graphiq id=»24uT2xBkhOR» title=»Δημοσκόπηση: Οι Αμερικανοί προτιμούν κυρώσεις κατά της Βορείου Κορέας» width=»700" height=»559" url=»https://sw.graphiq.com/w/24uT2xBkhOR» frozen=»true»]

Διαφήμιση