Επεσε ελληνικό Mirage 2000, σώος ο πιλότος

Επεσε  ελληνικό Mirage 2000, σώος ο πιλότος

Μαχητικό αεροσκάφος Mirage 2000 της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας κατέπεσε στην περιοχή της Σκοπέλου, περίπου στις 12:18 το μεσημέρι της Δευτέρας.

Διαφήμιση

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο χειριστής του μαχητικού πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το εκτινασσόμενο κάθισμα και εγκατέλειψε με ασφάλεια. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση έρευνας και διάσωσης με τη συμμετοχή σκαφών του λιμενικού σώματος, που πολεμικού ναυτικού και της πολεμικής αεροπορίας.

Διαβάστε  "Θολώνει τα νερά" ο Καμμένος, ανοίγει παράθυρο σεβασμού της διαφωνίας στο Σκοπιανό

Στις 13:30, ένα από τα δύο Super Puma περισυνέλεξε σώο τον υποσμηναγό της Πολεμικής Αεροπορίας. Το ελικόπτερο μετέφερε τον πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας στο στρατόπεδο Σακέτα και από εκεί θα τον παραλάβει ασθενοφόρο το οποίο θα τον μεταφέρει στο 251 Γενικό Νοσοκομείο της Αεροπορίας για να υποβληθεί στις απαραίτητες εξετάσεις.

Διαβάστε  Στο κόκκινο οι τουρκικές προκλήσεις και στον αέρα, 52 παραβιάσεις

Το ατύχημα σημειώθηκε κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής άσκησης στην οποία συμμετείχαν δύο μαχητικά αεροσκάφη τύπου Mirage 2000 της 332 Μοίρας της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι πιλότοι των δύο μαχητικών προσομοίαζαν εναέρια μάχη όταν στο ένα από τα δύο Mirage -στο μαχητικό αεροσκάφος που ήταν ο νούμερο δύο του σχηματισμού- εκδηλώθηκε σοβαρή βλάβη. Σύμφωνα με πληροφορίες η βλάβη παρουσιάστηκε στον κινητήρα ή στο σύστημα ελέγχου του αεροσκάφους.

Διαβάστε  Σύστημα προστασίας τεθωρακισμένων ανέπτυξε η Γερμανία, το ζητάει η Τουρκία

Διαφήμιση