Ο Τεμέρ οδηγεί τη Βραζιλία σε νέα κρίση

Ο Τεμέρ οδηγεί τη Βραζιλία σε νέα κρίση

Σε πολιτική δίνη εισέρχεται εκ νέου η Βραζιλία καθώς ο πρόεδρος Τεμέρ αρνείται να παραιτηθεί αν και η φωνή του έχει καταγραφεί να δίνει οδηγίες για τον χρηματισμό μάρτυρα προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον του.

Διαφήμιση

Μιλώντας στην εφημερίδα Folha de São Paulo, ο κ. Τεμέρ είπε πως η ηχογράφηση της συνάντησής του με τον πρόεδρο της εταιρείας συσκευασίας κρεάτων JBS, Ζοέζλεϊ Μπατσίστα, έχει υποστεί επεξεργασία.

«Δεν παραιτούμαι. Αποπέμψτε με αν θέλετε, αλλά εάν υπέβαλα παραίτηση, θα παραδεχόμουν την ενοχή μου»,

δήλωσε ο πρόεδρος της Βραζιλίας Μισέλ Τεμέρ, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με όλο και πιο έντονες εκκλήσεις να εγκαταλείψει το αξίωμά του, εν μέσω των νέων αποκαλύψεων για σκάνδαλο διαφθοράς.

Διαβάστε  Βραζιλία: Σε ιστορικά χαμηλά τα επιτόκια, επιταχύνει η οικονομία

Στη συνομιλία ο κ. Τέμερ εμφανίζεται να εγκρίνει τη δωροδοκία ενός φυλακισμένου πολιτισμού.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Βραζιλίας άρχισε έρευνα για τις αποκαλύψεις, οι οποίες αποτελούν μέρος της ομολογίας των δισεκατομμυριούχων ιδιοκτητών της εταιρείας JBS.

Οι δικαστές αναμένεται να αποφασίσουν την Τετάρτη εάν θα διακόψουν την έρευνα κατόπιν του αιτήματος του κ. Τέμερ ωσότου να προσδιοριστεί εάν και κατά πόσον το ηχογραφημένο απόσπασμα αποτελεί προϊόν μοντάζ,
Η νέα πτυχή του σκανδάλου απειλεί να διαλύσει τον συνασπισμό υπό τον κ. Τέμερ στο Κογκρέσο.

Διαβάστε  Βενεζουέλα: Η PDVSA αποπλήρωσε ομόλογα

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τεμέρ ήταν αυτός που οδήγησε στην αναγκαστική παύση της πρώην προέδρου Ντίλμα Ρούσεφ, με ένα αμφισβητούμενο σκάνδαλο και μετά από μήνες διαδηλώσεων και αντιδιαδηλώσεων. Ο Τεμέρ ήταν αντιπρόεδρος της Ρούσεφ στην κυβέρνηση στο πλαίσιο κυβερνητικού συνασπισμού.

Διαφήμιση