Ιστορικό υψηλό για το Bitcoin πάνω από τα 2,000 δολάρια

Ιστορικό υψηλό για το Bitcoin πάνω από τα 2,000 δολάρια

Νέο ιστορικό υψηλό ρεκόρ σημείωσε το Bitcoin καταγράφοντας ημερήσια κέρδη της τάξης του 10% σκαρφαλώνοντας στα των 2.235 δολάρια τη Δευτέρα.

Διαφήμιση

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ψηφιακό κρυπτονόμισμα καταγράφει κέρδη που υπερβαίνουν το 120% από την αρχή του έτους, με την αξία του ψηφιακού νομίσματος να υπερβαίνει το ψυχολογικό φράγμα των 2.000 δολαρίων κυρίως λόγω της αυξανόμενης πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ και τις ανησυχίες για την παγκόσμια ασφάλεια στον κυβερνοχώρο.

Διαβάστε  Σε roller coaster η Wall Street, ο Τραμπ δεν καταλαβαίνει

Η πολιτική αβεβαιότητα γύρω τον Ντόναλντ Τραμπ αυξήθηκε την περασμένη εβδομάδα μετά νέο μπαράζ αποκαλύψεων για τις σχέσεις Τραμπ-Ρωσίας και πληροφοριών για προσπάθεια επηρεασμού του τότε διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμει.

Αυτό οδήγησε τους επενδυτές να πουλήσουν μετοχές και το αμερικανικό δολάριο την περασμένη εβδομάδα και να αγοράσουν το Bitcoins, το οποίο δεν ελέγχεται από μια κυβέρνηση, όπως ο χρυσός, ανέφεραν οι ειδικοί.

Διαβάστε  12μηνο ομόλογο: 1 δισ. με 1,25% άντλησε ο ΟΔΔΗΧ

Η διάδοση ransomware WannaCry νωρίτερα τον Μάιο αύξησε επίσης τη ζήτηση για Bitcoins. Οι χάκερ πίσω από τον ιό ζήτησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, λύτρα σε Bitcoins. Το ransomware εκτιμάται ότι έχει επηρεάσει μέχρι στιγμής 250.000 υπολογιστές σε 150 διαφορετικές χώρες.

Διαφήμιση