Ο Κιμ προκαλεί ο Τίλερσον κατεβάζει τόνους

Ο Κιμ προκαλεί ο Τίλερσον κατεβάζει τόνους

Δηλώσεις που είναι αρκετά ηπιότερες από τις προηγούμενες δείχνοντας διάθεση αποκλιμάκωσης της έντασης έκανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Ρεξ Τίλερσον, μετά τη νέα δοκιμή βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρειο Κορέα.

Διαφήμιση

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε, στον απόηχο της νέας πυραυλικής δοκιμής από την Βόρεια Κορέα, ότι θα συνεχίσει να ασκείται οικονομική και διπλωματική πίεση στην Πιονγκγιάνγκ.

Διαβάστε  Αυτές οι χώρες έχουν πρεσβείες στη Βόρεια Κορέα

«Οι συνεχιζόμενες δοκιμές είναι απογοητευτικές, ενοχλητικές και τους καλούμε να σταματήσουν», δήλωσε σήμερα ο υπουργός σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Fox News Sunday».

Μια εβδομάδα μετά την τελευταία πυραυλική δοκιμή και παρά τις έντονες αντιδράσεις και τις απαιτήσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, η Πιονγκγιάνγκ εκτόξευσε βλήμα αγνώστου τύπου, από περιοχή κοντά στην Πουκτσάνγκ της επαρχίας Πιονγκάν, σήμερα το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Διαβάστε  Πρόταση Βορείου Κορέας για συνομιλίες με ΗΠΑ

Αν και φαινομενικά σκληρές οι δηλώσεις δεν περιλαμβάνουν απειλές αλλά διαβεβαιώσεις για τη διατήρηση του υπάρχοντος καθεστώτων κυρώσεων, ενώ ο Ρεξ Τίλερσον αποφεύγει δηλώσεις-απειλές προληπτικού πλήγματος και σχόλια για την προσωπικότητα του ηγέτη της χώρας, Κιμ γιονγκ Ουν.

Διαφήμιση