Μόνο με open source εργαλεία η άσκηση Cybersecurity «Πανόπτης 2017»

Μόνο με open source εργαλεία η άσκηση Cybersecurity «Πανόπτης 2017»

Από τις 29 Μαΐου έως τις 2 Ιουνίου θα διεξαχθεί φέτος η ετήσια άσκηση Cyebrsecurity Πανόπτης 2017, την οποία διοργανώνει η Διεύθυνση Κυβερνοάμυνας (ΔΙΚΥΒ) του ΓΕΕΘΑ.

Διαφήμιση

Η άσκηση διοργανώνεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη και κρίσιμη περίοδο καθώς καταγράφεται ραγδαία αύξηση των Cyberattacks που πλήττουν από τράπεζες και τις ένοπλες δυνάμεις έως και νοσοκομεία και ζωτικές υποδομές παγκοσμίως.

Διαβάστε  Bitcoin: Επιθέσεις hackers, Βόρεια Κορέα βλέπουν οι ΗΠΑ

Ο Οργανισμός Ανοιχτών Τεχνολογιών (ΕΕΛΛΑΚ) ανακοίνωσε ότι συγκρότησε ομάδα για τη συμμετοχή στο εγχείρημα, η οποία απαρτίζεται από φυσικά πρόσωπα ή ευρύτερα γκρουπ.

Η ομάδα που δημιουργήθηκε θα συμμετέχει στην άσκηση κάνοντας χρήση αποκλειστικά εργαλείων ανοιχτού κώδικα.

Η συμμετοχή θα γίνει με laptop, ενώ η πρώτη συνάντηση της ομάδας έγινε στις αρχές Μαΐου.

Στους συμμετέχοντες θα δοθούν τα σενάρια των παλαιότερων ασκήσεων και θα γίνει δοκιμή και προετοιμασία των εργαλείων πριν από την άσκηση.

Διαβάστε  Hackers έκλεψαν 17 εκατ. δολάρια από ρώσικες τράπεζες

Στόχος της ομάδας είναι να συμμετέχει σε όλα τα σενάρια, καθώς και να υπάρξει διατήρησή της και μετά τη λήξη της άσκησης.

Η άσκηση ΠΑΝΟΠΤΗΣ διοργανώνεται από το 2010 και σε αυτή συμμετέχουν περισσότερα από 200 άτομα από τις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας, τον ακαδημαϊκό τομέα, τα ερευνητικά κέντρα, το δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα.

Διαβάστε  Η τεχνητή νοημοσύνη σε λάθος χέρια απειλεί την ασφάλεια και τη Δημοκρατία

Διαφήμιση