Ολλανδία: Χωρίς κυβέρνηση, διαφωνία για το μεταναστευτικό

Ολλανδία: Χωρίς κυβέρνηση, διαφωνία για το μεταναστευτικό

Την κατάρρευση των διαπραγματεύσεων για σχηματισμό κυβέρνησης ανακοίνωσε η Έντιτ Σχίπερς, η οποία επιβλέπει την εξέλιξη των διαβουλεύσεων μεταξύ του συντηρητικού κόμματος του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε και άλλων τριών κομμάτων.

Διαφήμιση

Όπως ανέφερε η κ. Σχίπερς σε δημοσιογράφους, κυριότερη πηγή διαφωνίας μεταξύ των κομμάτων που συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις, ήταν η μεταναστευτική πολιτική. Το κόμμα του κ. Ρούτε, το μεγαλύτερο στο κοινοβούλιο, καλείται τώρα να εξετάσει εάν είναι δυνατό να συγκροτήσει εναλλακτική κυβέρνηση συνασπισμού με άλλα κόμματα.

Διαβάστε  Πόλεμος προπαγάνδας με Τουρκία: Media, προσφυγικό και... ακροδεξιά

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυβέρνηση του Μαρκ Ρούτε παραμένει ως υπηρεσιακή και ο Γερούν Ντάισελμπλουμ διατηρείται ως υπουργός Οικονομικών άρα και πρόεδρος του Eurogroup, ενώ πλέον δεν αποκλείεται οι Σοσιαλιστές των οποίων είναι επικεφαλής να βρεθούν από το παράθυρο ξανά στην κυβέρνηση.

Ο Μαρκ Ρούτε έχει ξεκαθαρίσει προεκλογικά ότι δεν τίθεται θέμα συγκυβέρνησης με τον ακροδεξιό Γκέερτ Βίλντερς, το κόμμα του οποίου δεν θα τα πήγε όσο καλά αναμένετω στις εκλογές.

Διαβάστε  Ολλανδία: Απίθανη κυβέρνηση Βίλντερς, ο Ρούτε κεδίζει πόντους λόγω... Τουρκίας

Διαφήμιση