Αίγυπτος: Αντίποινα IS κατά του στρατού για την αποκάλυψη της κρύπτης

Αίγυπτος: Αντίποινα IS κατά του στρατού για την αποκάλυψη της κρύπτης

Ένας συνταγματάρχης των ενόπλων δυνάμεων της Αιγύπτου σκοτώθηκε και τρεις στρατιώτες τραυματίστηκαν σήμερα, όταν το θωρακισμένο όχημά τους έγινε στόχος επίθεσης με αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό (IED), στη Χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με πηγές ασφάλειας.

Διαφήμιση

Η επίθεση ακολουθεί την αποκάλυψη κρύπτης με βαρύ οπλισμό τζιχαντιστών στο Σινά χθες και φαίνεται ότι αποτελεί αντίποινα.

Διαβάστε  Νιγηρία: Στα χέρια της Μπόκο Χαράμ 110 μαθήτριες

Η επίθεση, που έγινε στα βόρεια του Σινά, είναι η τελευταία μιας σειράς επιθέσεων καθώς οι δυνάμεις ασφάλειας μάχονται κατά τοπικών υποστηρικτών του Ισλαμικού Κράτους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αίγυπτος έχει τεθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης μετά από επιθέσεις τζιχανστιστών κατά κοπτών χριστιανών με πρώτο στόχο τον εκτοπισμό τους από τα παράλια και απώτερο σκοπό την αποσταθεροποίηση της χώρας και την πτώση της κυβέρνησης Σίσι.

Διαβάστε  Οι Κούρδοι συνέλαβαν τους "Beatles" του ISIS

Οι υπηρεσίες πληροφοριών εκτιμούν ότι το Ισλαμικό Κράτος θέλει να δημιουργήσει χώρο για τη μεταφορά υψηλόβαθμων στελεχών από τη Ράκα, η οποία θα βρεθεί σύντομα υπό πολιορκία των συμμαχικών δυνάμεων.

[graphiq id=»jnjYPOmtS1n» title=»Τρομοκρατικές επιθέσεις και απειλές στην Αίγυπτο» width=»700" height=»575" url=»https://sw.graphiq.com/w/jnjYPOmtS1n» frozen=»true»]

Διαφήμιση